Connect with us

Uncategorized

Papa Franjo: Biskupima će se uskoro dati neke naznake vezane za Međugorje

Na povratku iz Sarajeva, papa Franjo u zrakoplovu je održao konferenciju za stalno akreditirane medije koji su bili u papinskom zrakoplovu. Među temama, osobito je zanimljiva tema o statusu Međugorja.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, podsjetio je na dosadašnje aktivnosti Povjerenstva za Međugorje, zaključivši kako je to povjerenstvo napravilo dobar posao.

-Dok je Benedikt XVI. bio papa, uspostavio je Povjerenstvo za MeÄ‘ugorje na čijem je čelu bio kardinal Ruini, a članovi drugi kardinali i teolozi. Oni su pripremili studiju, i kardinal Ruini mi ju je dostavio nakon nekoliko godina rada.Uradili su dobar posao – podsjetio je papa Franjo.

U nastavku je istaknuo kako će se biskupima “za sada dati neke naznake”.

-Kardinal Müller (prefekt Kongregacije za nauk vjere) mi je rekao da su u Kongregaciji imali sastanak o tome; mislim da je održan posljednje srijede u mjesecu. Trebamo donijeti neke odluke, i one će zatim biti priopćene. Za sada, biskupima će se samo dati neke naznake – zaključio je papa Franjo.

Iz ovako diplomatski oprezno intonirane izjave pape Franje analitičari isčitavaju kako slijedi odluka o proglašenju Međugorskog svetišta posebnim molitvenim mjestom.

 

M.M.

Continue Reading