Connect with us

Nogomet

Otvorena Juventusova Å¡kola nogometa u Sarajevu

U Sarajevu je u ponedjeljak otvoren trening kamp talijanskog nogometnog prvoligaša Juventusa, službena škola nogometa prvaka Italije za područje Bosne i Hercegovine…

Školu će u narednih sedam dana pohađati 91 dječak uzrasta od šest do 16 godina.Sudionici kampa trenirat će pod vodstvom iskusnih trenera Juventusa, Eduarda Lomasa, Mihe Rojina i Vittonija Andree, koji će ovog tjedna boraviti u glavnom gradu BiH.

– Drago mi je što smo u Bosni i Hercegovini, jer je veoma bitno da smo došli na ovo područje. Naš cilj je da budemo najbolji na svijetu. Želimo djeci omogućiti najbolje što Juventus ima. U Juventusovoj školi djeca su u centru pažnje, a želimo komad našeg centra prenijeti u BiH – kazao je glavni trener u kampu Eduard Lomas.

Dodaje da je ovo prvi korak, te da će u budućnosti uslijediti otvaranje Juventusove akademije.

Treninzi se održavaju na terenima Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, gdje će dječaci boraviti od devet do 18 sati trenirajući u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima.

Juventus širom svijeta ima 100 škola nogometnih, kako u vlastitim projektima tako i u saradnji sa drugim školama. Više od 30.000 djece ima priliku da trenira u školama velikog talijanskom nogometa tropolje.info

Continue Reading