Connect with us

Sinovi povijesti

Oglasio se i Čović: Izrazio nezadovoljstvo zbog uhićenja bivših pripadnika HVO-a iz Orašja

O UHIĆENJIMA HRVATAOglasio se i Čović: Izrazio nezadovoljstvo zbog uhićenja bivših pripadnika HVO-a iz Orašja Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović izrazio je nezadovoljstvo zbog uhićenja deset bivših pripadnika Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) iz Orašja, kojima je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor zbog sumnje da mogu pobjećili ili uništiti dokaze.

Iz Suda BiH je priopćeno da su odredili pritvor Đuri Matuzoviću, Ivi i Tadi Oršoliću, Marku Dominkoviću, Josi Nediću, Marku Baotiću, Marku Blažanoviću, Mati i Anti Živkoviću i Stjepi Đuriću.

Čović je novinarima u Sarajevu kazao da je na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH iznio svoj stav i zabrinutost o načinu kako je to učinjeno.

– Otvorenih pitanja ima kada je u pitanju selektivnost i politički ambijent. Uvijek mi je bila želja da se ne mijeÅ¡am u rad pravosudnih institucija, ali previÅ¡e je znakovitih elemenata – istaknuo je ÄŒović.

Kaže da nema nikakvog razloga da ljudi koji su se redovno odazivali institucijama BiH budu uhićeni da bi svjedočili u predmetima u kojima su već davali izjave.

– Ne vidimo nijednog razloga da osoba koja uvažava ovu državu, 20 godina nakon nekakvog mogućeg djela bude uhićena zbog mogućeg utjecaja na svojedoke – naveo je ÄŒović.

Podsjetio je da su neke od uhićenih osoba obnašale najviše funkcije u institucijama koje ih ovih dana uhićavaju.

TAGOVI
  tropolje.info

Continue Reading