Connect with us

Uncategorized

ODBLOKIRAN I ZASTUPNIČKI DOM PFBiH: SBB će podržati sve zakone po hitnom postupku, DF-ovci ljuti

Zastupnički dom Parlamenta BiH usvojio je po hitnom postupku Prijedlog zakona dopune zakona o poreznoj upravi.

Još će se razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o visini stope zatezne kamate na javne prihode, Prijedlog zakona o izmijenama zkaona o tržištu vriejdnosnih papira, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o jedinstvneom sustavu registracije , kontrole i naplate doprinosa, Priejdlog odluke o izmjenama i dopunama proračuna 2015 i Priejdlog Zakoan o izmjenama i dopunama Zakoan o izbršavanju proračuna.

Usvojen je i predloženi dnevni red.

Zastupnici Saveza za bolju budućnost (SBB),kako javlja dopisnik Nezavisnih novina odlučili su danas da će podržati dnevni red i sve zakone koji su predloženi po hitnom postupku u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Na početku sjednice došlo je do rasprave između zastupnika SBB-a i DF-a koji je od danas i službeno oporbena stranka u Federaciji BiH.

DF je optužio SBB da je promijenio svoje mišljenje zbog pozicija koje su im obećane, te da im nije jasno kako je sada za SBB sve dobro i sve prihvatljivo što dolazi od Vlade FBiH.

SBB je danas optužio DF da blokira procese, te da to nije dobro zbog situacije u FBiH i reformskih procesa koji se moraju provesti.

Ilhan Bušatlić (DF) pročitao je dijelove iz stenograma govora koje je Nasir Beganović, šef Kluba SBB-a govorio na prethodnim sjednicama, te zamolio Begnaovića da zastupnicima kaže koj isu razlozi za hitnost postupka.

Nasir Beganović (SBB) izrekao je pohvalu Bušatliću što cijeni njegov autorski rad, ali ga i opomenuo da plagijati nisu dobrodošli.

„Mi ćemo podržati hitnost postupka i dnevni red zato što smatramo da su upravo ispunjeni uvjeti iz poslovnika i da se ova sjednica treba održati“, rekao je Beganović.

Jusufović Munib (SBB) rekao je da želi pomoći da se prekine personalna polemika na relaciji SBB-DF, te dodao da se situaicja promijenila.

„Obzirom da je došlo do blokade Parlamenta, te do krize koja je prouzročila zastoj reformi, došlo je do razgovora predsjednika SBB-a i SDA, dogovoreno je i dano obećanje da će se porcesi u Federaciji odblokirati i mi ćemo to danas ispoštovati i podržat ćemo i hitnost postupka i dnenvi red. Imamo primjedbi na zkaone, ali smatramo da su oni živa materija i da ćemo to sve rješavati amandmanima u budućnosti“, rekao je Jusufović.

Isment Osmanović, šef Kluba SDA rekao je da je ova stranka opredjeljena da današnja sjednica bude uspješnja, da se odnesu zkaoni kako bi Vlada mogla normalno funkcioniratie.

„Smatram da sve točke imaju karakter hitnosti. Mi ćem odanas minimalno diskutirati. Što se tiće kolega iz DF-a sve je to regularno. Do jučer su bili parlamentarna većina, blokirali su rad Parlamenta i sada ne bi iblo u redu da to i dalje čine“, rekao je Osmanović.

Dževad Agić (SDA) iznio je zaključak da kolege iz DF gledaju smao crtane filmove i da im je omiljeni lik supermen, te da će on izači iz sale dok se raspralvja o crtićima. tropolje.info

Continue Reading