Connect with us

Uncategorized

JESU LI GA I VASIĆI PREPOZNALI

OTKRIVAMO TKO SE KRIJE IZA GLASA VELIKOG BRATA!

Autor: Dnevno.hr tropolje.info

Neki tvrde da se iza glasa krije stručna osoba najpotrebnija sudionicima showa – psiholog. No, neki pak tvrdi da je riječ o poznatom beogradskom voditelju.

Sedma sezona najpoznatijeg reality formata produkcijske kuće Endemol koji se realizira u koprodukciji Emotion Productions i RTL-a izazvala je pravu pomutnju. Izgleda da je ove godine čaša prelivena. Iako mnogi još uvijek gledaju, svi se slažu – ovo je dno društva. Ne kandidati, već i sama produkcija showa. Čini se kako su, znajući da iz sezone u sezonu opada broj gledatelja, ove godine odlučili iz kandidata izvući i navući ono najgore.

Već nam je poznato  da u ovakvim vrstama reality formata glavnu riječ imaju story editori, osobe koje osmišljavaju kako će izgledati dnevne emisije, odnosno određuju njihov sadržaj. U ovakvom tipu orwellovskog showa bitna je samo jedna stvar – ne ono što se događa u kući, već kako ćemo se to što se događa predstaviti gledateljima. A predstavlja se i izvlači, već vidimo, ono najgore.

Iako naočigled zavaravaju, gledatelji i dalje pristaju na igrice i nakon nekog vremena prihvaćaju nametnute sadržaje. Čak i kandidati koji se manipulacijama navode na određena stajališta pa i odnose u kući nesvjesno pristaju na scenarij.

Čisti primjer su Vesna i Goran. Žena u godinama “zavezana” za naočitog starijeg muškarca sa zadatkom da se zavode… I onda se žena zaljubi. Lako je osuditi, ali tko zna kako bi tko od nas postupio u ovoj situaciji. A sad situacija ljubavnog trokuta u kući: Ervin, Stefani i Barbara. Ok, Ervin i Stefani, već se vidjelo, bit će dosadni, danju ne komuniciraju, noću su pod plahtama. Tu je svoje vješte prstiće ugurao “Veliki brat”.

Koristeći ostale stanare “Veliki brat” naveo ih je sve da pričaju o odnosu Barbare i Ervina. Stanari nesvjesni smicalice “Velikog brata”, njihovog prijatelji i spasitelja, kako mu tepa Zorica, krenuli su s pričom… i kola su se nastavila kotrljati, a kako će se otkotrljati tek ćemo vidjeti. Uglavnom, napeto je i gledanost je zasigurno velika. A to je i cilj.

“Veliki brat” je čisti i jedini autoritet u kući. Stanari mu slijepo vjeruju i bez pogovora ga slušaju. U “ispovjedaonici” mu kao da su pred jedinim Bogom ispovijedaju grijehe.  Stalno im napominje kako se pred njim ništa ne može sakriti. Stanari mu govore i ono što ne žele… Vješt je u nagovaranju na nevjerojatna priznanja, pa čak i na navođenja da priznaju nešto što ne misle… gotovo kao prisilno priznanje kakvo nam je poznato iz detektivskih serija.

No, vratimo se na taj autoritativni glas iza kulise, na “Velikog brata”. Brojna su nagađanja tko je on. Neki tvrde da se iza glasa krije stručna osoba najpotrebnija sudionicima showa – psiholog. No, neki pak tvrdi da je riječ o beogradskom voditelju Milanu Kaliniću. Milan je prije nekoliko godina, točnije 2012. godine s Antonijom Blaće vodio reality Survivor. Vodio je i srpski Big Brother 2008. godine, kao i glazbeni reality Operaciju trijumf.

Desk
Desk

Otkud nagađanja da je baš on glas Big Brothera? Na početku emitiranja realityja dok je obitelj Vasić predsjedavala svojim zasebnim kućerkom, jedne večeri obratio im se “Veliki brat”. Vasići u trenutku kad su začuli glas počeli su se smješkati i pogledivati. Rada, sva zbunjena, objašnjava “Velikom bratu” da ga čuje.

“Veliki brate čujemo te, nešto se pokvarilo”, govori Rada upozoravajući “Velikog brata” kako nešto ne štima s glasom. Nakon nekoliko rečenica normalnim ljudskim glasom, glas “Velikog brata” vratio se u onaj prepoznatljiviji robotizirani, koji je vratio osmijeh na lica zabrinutim Vasićima.

Brojni gledatelji upravo iz tih rečenica prepoznali su glas poznatog beogradskog voditelja.

 

Continue Reading