Connect with us

Magazin

Obilježena 26. obljetnica HVO-a brigade “Kralj Tvrtko” Sarajevo

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara sudjelovao je u obilježavanju 26. obljetnice HVO-a brigade „Kralj Tvrtko“ Sarajevo.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca u čast svim poginulim i umrlim pripadnicima HVO-a, braniteljima Sarajeva.

Nakon polaganja vijenaca pored crkve Presvijetlog Trojstva na Malti u Novom Sarajevu, u župnoj crkvi je održana i spomen misa za sve poginule i preminule branitelje HVO-a Sarajevo.

“Danas smo se okupili ovdje kako bi odali počast poginulim braniteljima HVO-a koji su stradali u obrani Sarajeva. Uvijek se s tugom sjećamo njih i njihovih izgubljenih života, a isto tako i nekih razočarenja da ovaj grad Sarajevo koji se predstavlja kao neki univerzalni grad nije u stanju odobriti lokaciju da se izgradi spomenik braniteljima koji su branili ovaj grad. Upravo ovi koji upravljaju gradom ne dopuštaju da se braniteljima HVO-a napravi spomenik, a uživaju plodove te njihove borbe, njihove žrtve.

Ovaj grad su svi branili i pripada svima te nitko nema pravo upravljati ovim gradom na ovakav način koji ne dozvoljava izgradnju spomen obilježja pripadnicima HVO-a. “, kazao je Predsjednik Federacije BiH u izjavi za medije u prigodi obilježavanja 26. obljetnice HVO-a “Kralj Tvrtko” Sarajevo

Continue Reading