Connect with us

BiH u EU

Napravljeni su impresivni rezultati u BiH (Meni se divno svađate)

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenici predsjedavajućeg Vjekoslav Bevadna i Mirko Šarović, te ministar vanjskih poslova Igor Crnadak razgovarali su danas u Sarajevu s visokom predstavnicom EU za vanjsku i sigurnosnu politiku i potpredsjednicom Europske komisije Federicom Mogherini.

Zvizdić je nakon sastanka poručio da je Mogherini “iskreni, pravi, dobronamjerni prijatelj BiH i netko tko jednako kao i mi želi vidjeti Bosnu i Hercegovinu u Europskoj uniji.

“Sjećam se svoje posljednje posjete Sarajevu, koja se dogodila prije dvije godine, kada sam bila tu kako bismo promovirali novi pristup BiH EU. Sjećam se tada skepticizma da BiH može napraviti ikakve iskorake i još jedne stvari, a to je nesumljiva energija kod svih građana da BiH postane članica EU. Od tada su impresivni rezultati napravljeni i pretočili su se u neke pozitivne trendove”, istakla je Mogherini.

“Prisutni su neki trendovi, poput ekonomskog rasta u BiH i to su prvi signali, mada nisu izravno pretočeni u suštinske promjene koje građani mogu osjetiti”, kazala je Mogherini.

Mogherini je, kako prenosi N1, rekla i da joj je poznato da postoje izazovi u samoj zemlji, ali i izazovi koji su regionalne prirode, ali da je neovisno o tome uvjerena da lideri imaju dovoljno kapaciteta i odgovornosti da sve to nadvladaju kao Å¡to su i ranije.

“Možete računati na mene i sve naše institucije”, izjavila je Mogherini.

Prije susresta s čelnicima Vijeća ministara šefica europske diplomacije razgovarala je s članovima Predsjedništva BiH, a u ovim ternutcima, kako javlja Hrvatski edijski Servis u sjedištu Delegacije EU u Sarajevu ima radni ručak s liderima parlamentarnih političkih stanaka u BiH. Na taj sastanak stigao je i predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik.

Continue Reading