Connect with us

Sport

Nagrada od 20 tisuća kuna za informacije o svastici na Poljudu

Hrvatski ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić raspisao je nagradu od 20 tisuća kuna (oko 5000 maraka) za obavijest koja će pomoći u otkrivanju vandala koji su na travnjaku splitskog Poljuda nacrtali svastiku u lipnju prošle godine.

“Temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te Pravilnika o načinu policijskog postupanja, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić donio je Odluku o javnom raspisivanju nagrade od 20 tisuća kuna za svaku obavijest koja će rezultirati ili doprinijeti otkrivanju i uhićenju počinitelja kaznenog djela ‘Javnog poticanja na nasilje i mržnju’ iscrtavanjem znaka nacističke svastike na travnjaku Gradskog stadiona Poljud u Splitu”, objavio je u ponedjeljak MUP Hrvatske na svojoj internetskoj stranici, prenijela je Hina,

Policija, uz zajamčenu diskreciju, poziva sve koji imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, elektroničkom poštom na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr ili osobno u najbližu policijsku postaju.

Kukasti križ je na travnjaku Poljuda osvanuo sredinom lipnja, u vrijeme utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije. O njemu su pisali gotovo svi svjetski mediji, a Disciplinska komisija Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznila je zbog rasističkog ponašanja Hrvatski nogometni savez (HNS) oduzimanjem jednog boda u natjecanju kvalifikacija za EURO 2016.

Mogućnost raspisivanja nagrade za informacije o počiniteljima najavljivao je i bivši ministar unutarnjih poslova. No, ta je nagrada postala prva koju je raspisao novi ministar Orepić.

U srpnju prošle godine splitska policija je na internetskim stranicama i MUP-ovom youtube kanalu objavila i videozapis na kome se vide dvije nepoznate osobe koje dovodi u vezu sa simbolom svastike na Poljudu no počinitelji još nisu otkriveni. / tropolje.info

Continue Reading