Connect with us

Kultura

HDZ: Program javne televizije trebao bi biti odraz temeljnih vrijednosti hrvatskog društva

Iz HDZ-a su se danas oglasili priopćenjem u kome su se, između ostalog, osvrnuli i na Milanovićeve pokušaje obrane Gorana Radmana.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

-Kritiku rada javne televizije, čiji program odudara od javno izražene volje većine građana Republike Hrvatske, predsjednik SDP-a pokušava protumačiti kao pritisak na medije i ugrožavanje slobode izražavanja. On pri tome zaboravlja da je prilikom svojeg dolaska na vlast za samo 5 dana smijenio čak 40 urednika na javnoj televiziji. Da bi to mogao napraviti tadašnja saborska većina pravim parlamentarnim nasiljem promijenila je i Zakon o HRT-u. Uvod u sve to bio je odlazak dijela novinara kod potpredsjednice Vlade Milanke Opačić. Zanimljivo je da su svi oni ubrzo postavljeni na urednička mjesta umjesto onih koji su u pravoj staljinističkoj čistki maknuti sa svojih radnih mjesta za samo pet dana.

Program javne televizije trebao bi biti odraz temeljnih vrijednosti hrvatskog druÅ¡tva, a HRT kao javni servis u skladu s europskim stečevinama profesionalna, pluralna i objektivna javna radio televizija. HRT na žalost danas ne ispunjava tu svoju temeljnu zadaću. Stoga legitimnim smatramo pokretanje demokratske procedure kako bi se HRT oslobodio ralja politike i vratio u sferu profesije i javnog dobra zbog kojeg ga graÄ‘ani Hrvatske i plaćaju – stoji u priopćenju koje potpisuje Ivan Jabuka.

 

M.M.

 

-Milijan Brkić: Radman je dopustio ‘službama’ drugih država da ureÄ‘uju program i blate naÅ¡u zemlju

-HRT, JRT i Radman – nema povratka na staro

-Ivan M. Ban: Što je u pozadini slučaja Lozančić?

tropolje.info

Continue Reading