Connect with us

Kultura

Na otvaranje Mostarskog sajma dolaze premijeri i predsjednici pet država

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar – 2016., jedna od najznačajnijih gospodarskih manifestacija u regiji, održat će se od 12. do 16. travnja u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru, a ovogodišnja zemlja partner je Republika Turska.

Na ovogodišnjem, devetnaestom po redu sajmu, na oko 30 000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora predstavit će se izlagači iz 24 zemlje.

Generalna Konzulica Republike Turske u Mostaru, Ayşe Selcan Şanlı, kazala je kako će njezinu zemlju predstavljati čak dvadeset velikih gospodarskih subjekata.

Po njezinim riječima, Turska je jako zainteresirana za Hercegovinu, posebice Mostar i njezin gospodarski interes sve više raste jer za turske biznismene ovo područje predstavlja vrata za ulazak u Europsku uniju

– Štand s turskim izlagačima prostirat će se na više od 500 metara četvornih, a uz Tursku, u najvećoj mjeri bit će zastupljeno bh. poduzetništvo (iz Federacije BiH i Republike Srpske) te izlagači iz zemalja okruženja Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, kao i predstavnici tvrtki i službenih izaslanstava iz Kine, Italije, Mađarske i Njemačke – kazala je na konferenciji za novinare direktorica sajma Dalfina Bošnjak.

Ona je istaknula kao je uspjeh što je ovogodišnji partner sajma Republika Turska jer, kako je kazala, ta je zemlja u ekspanziji svoga gospodarstva te konstantno ulaže i u BiH. Također je kazala kako se na svečanosti otvaranja Sajma, u utorak, 12. travnja očekuje dolazak visokih izaslanstva iz zemlje partnera i cijele regije.

“Ovo je najveći interes za Sajam u Mostaru još od 2008. godine“, kazala je Bošnjak.

Potvrdila je da će otvaranju sajma  prisutvovati brojne visoke političke ličnosti iz regije, poput srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, te predsjednika Crne gore Filipa Vujanovića, te zamjenika premijera Vlade Republike Turske – zemlje partnera sajma Numana Kurtulmusa, koji će otvoriti mostarski sajam tropolje.info

Continue Reading