Connect with us

Kultura

FILOZOFSKI FAKULTET: Antifa rulja nasrnula na katoličku Hrvatsku

Autor: Marko LjubićLjubic-158x90 (1)

Ovo što rade ovi tipovi nije demokracija. Nije ni sloboda, ni zrelost, niti ima veze s bilo čim razumnim. To je klasično huliganstvo. Klasično nasilje.

Nakon stanke duge četiri godine i nekoliko mjeseci ukazao se plenum na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. S obzirom na to da je u prirodi fakulteta po definiciji razmišljanje, tako je važno promisliti i o prirodi ove stanke. Možda su zime trajale četiri godine, snijegovi zavalili i pala polarna noć, možda je to ciklus za razmnožavanje antifašističkih stvorenja, možda je razdoblje za stvaranje zaliha sala za obračune s fašistima, a možda je četverogodišnje razdoblje potrebno da se stvorenjima koja se bave plenumima – jednostavno uključi mozak.

Može svašta biti, zar ne?

Snaga ove najnovije Kapovićeve revolucije, njena intelektualno-akademska snaga je u javnoj potpori Stipe Petrine.

Propupala revolucija opet ovoga proljeća Gospodnjega.

Razlog?

Kaže Predrag Faber, jedan od vođa, u kamere HTV-a – strah od klerikalizacije Filozofskog fakulteta.

Tko je Faber?

Otvorite „nezavisni i neprofitni medij“ H-alter, pogledajte impressum, a sjetite se i smijenjenoga povjerenstva zbog kojega je „vasceli rejon“ zavijao i tražio ostavku Zlatka Hasanbegovića, prosvjeda „kulturnjaka i nekulturnjaka“, naći ćete Fabera, dičnog člana Akademske solidarnosti, sindikata koji je zamislite – direktnodemokratski Sindikat.

Dični Predrag poručuju Hrvatskoj da su na Plenumu jednoglasno donijeli odluku o odbijanju ugovora s KBF. Veli Predrag, na skupu su bili studenti, zainteresirana javnost i zainteresirani građani!

Zna li netko živ što to znači, koga predstavlja i tko bira „zainteresiranu javnost“ i „zainteresirane građane“?

Razmišljaju li ti tipovi možda da se njihova mantra „zainteresirane javnosti“ i „zainteresiranih građana“ ozbiljno prihvati kao princip, pa da im onako usput dođe desetak tisuća „fašista“ ili stotinjak tisuća „klerofašista“ poslije nedjeljnih misa na vrata, da iskažu svoje stavove?

Å to bi tada?

Ili stavove smiju imati samo Kapovićeve političko-aktivističke propalice?

S ovakvom neodlučnom i slabom državom, a s ovakvim navikama i nasilnim nagonima antifašističke bulumente, samo budala ne bi razmišljao i o mogućnosti da će „plenumi“ jednoga dana izazvati – „super plenume“.

A tada su izvjesne posve suprotne „odluke“, posljedice po društvo, a pogotovo po današnje revolucionare.

Na zagrebačkom filozofskom fakultetu studira 5695 studenata, a po svim dostupnim podacima, na plenumu može biti maksimalno par stotina studenata, nastavnika, suradnika, „zainteresirane javnosti“ i „zainteresiranih građana“.

I, oni donijeli – odluku.

Kakvu?

Tko ih je ovlastio za odlučivanje u ime Fakulteta?

Zatekla me je i nespremnost informativno-političkog programa HTV-a, koji na svim vijestima ponavlja da je „plenum donio odluku“. Nije li to sama po sebi vrlo, vrlo upitna informacija, jer niti je Plenum institucionalna i mjerljiva kategorija, niti ima bilo kakve nadležnosti, niti se njihovo bilo što može nazvati – odlukom. Kao da Sjever Dinamovog stadiona odlučuje tijekom utakmice je li lopta u autu.

A potpuno ista je i dijaloška klima, kultura, s tom razlikom što na sjeveru vođa BBB skine košulju, a na plenumima vođe šišaju na suho sudionike.

Ponavljati da je „plenum donio odluku“ je potpuno dezinformiranje javnosti i zoran znak da Kovačić i Barišić imaju posla preko glave.

Ako samo površno zavirimo u prirodu i sadržaj zahtjeva sličnih plenuma, vidjet ćemo da baš nikada nisu iskazali zabrinutost zbog strmoglavog urušavanja ugleda i statusa zagrebačkog Sveučilišta u svjetskim razmjerima, niti im je bilo kad palo na pamet postaviti pitanje – znanstvene vjerodostojnosti svojih nastavnika.

Tko uz Kapovića i h-alterovskog Fabera predvodi antifa rulju ove godine?

Evo jedan primjer „dostignuća“.

Njih vode nastavnici koji su se proslavili istraživanjima tko su štrige i štriguni, kako mori mora, uz savjete da valja zamijeniti mjesta cipelama kad vas orko ponese put noćnog neba.

Mislite da lupetam?

Ne. To je tema zanimanja predsjedavajućeg tribine koja je prethodila Plenumu, tribine pod nazivom „Velečastivi na Filozofskom: klerikalizacija visokog obrazovanja? , a kojoj je smisao i akademski legitimitet davao Tomislav Pletenac, nastavnik na FFZG.

Što su razlozi najnovijega bunta, koji, slutim neće prestati sve dok je na vlasti ova koalicija, ili, dok novi ministar Šustar koga su već zdrmali malo „njegovim Bogom“ po čupavoj glavi ne postane filijala ispunjavanja revolucionarnih zahtjeva, bilo bi razumno pitati se.

Njihovi razlozi su – lažni.

Oni se ne bore za čistoću i ugled, za status i vrijednosti svoga Fakulteta nego protiv – katolika, ali i posve uobičajenih stečevina neizmjerno razvijenijega i naprednijega svijeta. Kapović i njegova antifa rulja nasrću na posve prirodnu europsku stečevinu, posve prirodnu suradnju vrhunskih europskih sveučilišta s jednako takvim katoličkim sveučilištima i fakultetima.

Bit stvari je da oni polaze od činjenice da imaju „direktno demokratsko pravo“ ( kakva li je to politološka konstrukcija, majko mila) izreći svoj stav.

Pa će zasjedati.

Pa će blokirati.

Do kada?

Nije ovo pitanje njima, već ministarstvu znanosti, upravi Sveučilišta i upravi Fakulteta.

Jer, ovo što rade ovi tipovi nije demokracija. Nije ni sloboda, ni zrelost, niti ima veze s bilo čim razumnim.

To je klasično huliganstvo.

Klasično nasilje.

Oni se boje klerikalizacije a na tribini kojoj daju bezobrazno ime sa snažnom i militantnom antikatoličkom tendencijom i porukom provode revolucionarnu – antiteizaciju goleme većine katolika na Fakultetu. Tko ih je ovlastio izuzev naslijeđena drskost i pasivnost tisuća kolegica i kolega, da Fakultet proglašavaju – liberalnim, a da slobodu izbora osporavaju najvećem broju studenata Filozofskog fakulteta?

Dakle,totalitarna klasika. Sloboda, to sam ja.

Zlo – to su svi drugačiji.

Zašto bi hrvatska država financirala „liberalni fakultet“?

Ako se ti glupani imaju pravo ili navodnoga razloga bojati klerikalizacije i religije kao opredjeljenja slobodnoga čovjeka, s kojim pravom očekuju da država financira – njihov izbor i opredjeljenje?

Zašto bi pravo na izbor vjere bilo opasno, a pravo na izbor ideje liberalizama dobro?

Antifašizam je uvezen na tenkovima, nije religija.

Kao da je Kapovića, Fabera i kompanjone briga za to.

Da imaju bar mrvicu obraza i mozga, ne uvjetovano tim redom, znali bi da studiraju i oni i svi za koje su ikada čuli na sveučilištima koja su nastala iz volje i opredjeljenja – Katoličke crkve.

Ovo čemu svjedočimo je najbanalniji antifa militantni aktivizam, koji nema nikakve veze s akademskim pravima, dijalogom, kulturom i bilo čime civiliziranim.

To je nastavak „pakla“ Zorana Milanovića i „revolucije“ stotinjak propalica koja se pojavljuje u različitim oblicima isto toliko udruga, urlicima Vilija Matule i Urše Raukar, skupine neradnika, bezvrijednika i proračunskih krpelja koja desetinama godina prodaje nadriumjetničku i pseudointelektualnu maglu i svojom nasrtljivom drskošću i bezobrazlukom, prisiljava desne kolebljive vlasti na – plaćanje.

Dok ljudima ne pukne film!

I, iziđu na svoj plenum!

Sa svakog stajališta ova nesretna skupina silno diskreditira i ono malo akademskih ostataka na hrvatskim sveučilištima, a pogotovo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Vlada to mora zaustaviti, jer, niti je fakultet nastao na vrijednostima koje simboliziraju ti tipovi, niti se može razvijati na ništavilu koje promoviraju, niti su prodali djedovinu pa uložili novce za formiranje te nacionalne ustanove.

Ovo je Zagreb.

Ovo je Hrvatska.

Vlada koja bi ovoj skupini političko-aktivističkih propalica i nasilnika dopustila otimanje Fakulteta, zbog besmislenih i idiotskih navodnih argumenata, koje vitlaju javno pjeneći protiv KBF-a ( Katoličko-bogoslovnog fakulteta) u Zagrebu, kome ni po jednoj mjerljivoj vrijednosti, a pogotovo učenosti studenata, svršenih diplomaca, profesora, suradnika sve do dekana Tončija Matulića ne mogu ni cipele svezati, izravno bi – legitimirala kaos kao pravilo društvenog ponašanja.

Nasilje prema temeljnim slobodama i vrjednotama hrvatskog naroda – mora odmah prestati.

Hoće li se tko kladiti da će se, ako već nisu, među „zabrinutim studentima“ pojaviti lica iz Varšavske, iz Platforme 112, neizostavni Gordan Bosanac, Zelić, Pusić, Mima Simić, Vili Matula i slični, te da će im potporu objaviti Saša Leković i Ante Tomić, a vrlo moguće i Vjeran Zuppa. Da Stipe Petrina, intelektualni lumen ne ostane usamljen.

Nužno je početi vladati zemljom, a ne povlačiti se pred huliganizmom bez pokrića.

Hrvatski narod nije zaslužio rupu civilizacije.

Continue Reading