Connect with us

Scena

MOSTAR: Grawe osiguranje darovalo vatrogasno vozilo

Grawe osiguranja doniralo je vatrogasno vozilo Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Mostara, koje im je danas svečano uručeno ispred upravne zgrade te postrojbe u Mostaru, javlja bpz.ba

Uručenju vatrogasnog vozila, vrijednog 20.000 maraka, prisustvovali su predstavnici Grada Mostara, Profesionalne vatrogasne postrojbe te Grawe osiguranja Sarajevo.

Direktor tog osiguranja Fikret Hodžić kazao je kako su kroz razgovore saznali da mostarskim vatrogascima nedostaje vozilo koje bi mogli koristiti po nepristupačnim terenima i koje, pored gašenja požara, može dostavljati i vodu. Nakon toga su krenuli u potragu i pronašli vozilo koje odgovara njihovim potrebama.

– Prepoznajući njihovu potrebu, a mi smo inače osiguravajuće društvo koje prije svega prepoznaje potrebe građana, odlučili smo se na ovakvu donaciju, odnosno uraditi nešto korisno za građane Mostara i za Profesionalnu vatrogasnu postrojbu – izjavio je Hodžić.

On je naglasio kako je velika sličnost između njihove i misije kolega vatrogasaca, navodeći kako i jedni i drugi svakodnevno brinu o sigurnosti svojih sugrađana, njihovih života, zdravlja, obitelji, imovine…

Izrazivši zahvalnost na uručenoj donaciji, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešćić kazao je kako je ovo vrlo važna donacija za građane Mostara, za zaštitu imovine, ali i za vodoopskrbu u ljetnim mjesecima kada je ona najpotrebnija.

– Hercegovina je vrlo vruća ljeti i dolazi u tešku situaciju s vodoopskrbom. iz Grawe-a su to prepoznali i hvala im u moje osobno, ali i u ime svih građana Mostara – kazao je Bešlić.

Govoreći o tome koliko će im ovo vozilo značiti u budućem radu, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Petar Jurić pojasnio je kako je riječ o vatrogasnom vozilu – cisterni sa sedam kubika vode te da će ta kubikaža zamijeniti sveukupnu kubikažu vode svih raspoloživih vozila u garaži te postrojbe.

Zahvalivši osiguravajućoj kući, on je istakao kako se nada da će ova suradnja biti nastavljena i u budućnosti i poručio da će vozilo biti dobro održavano te da će mostarski vatrogasci i dalje raditi svoj posao predano kao i do sada

Continue Reading