Connect with us

Sinovi povijesti

Mnoga kraljevstva i krune su pale zbog “mudrih” žena pa izgleda i naša stožerna ide u tom smjeru

Sridom u sridu….komentar bez teksta….Ostao sam bez teksta i skamenjen  nakon konačne odluke o isključenju prvaka hrvatskog naroda u Tomislavgradu i HBŽ.
Planirao sam na obljetnicu svog 60-og rođendana pokloniti  čitateljima istinski domoljubni životni sažetak koji ističe sve vrijednote i dobre strane hrabrosti u kriznim situacijama, zajedništva u povijesnim borbama i demokraciji.
Ali sve pade u vodu, ovim tužnim i kukavičkim razvojem situacije u zajedništvu stožerne političke opcije hrvatskog naroda. Dogodilo se razjedinjenje i razlaz prvaka. Brod ide u krivom smjeru. Bože sačuvaj sve dobre i poštene ljude. Sad nam je “kroz oganj proći” jer se obznani da ima puno nečistoće na našem “zlatu”
Skamenio sam se na “prezentaciju” zajedništva koje je iznad svih sitnih političkih i osobnih interesa, koje je prvenstveno za narod i u ime naroda.
I tako neplanirano TOP tema se nametnu sama od sebe a moj životni sažetak je manje važan kao i 60 godina života.
Skamenjen i bez teksta, potražih mišljenje prijatelja i domoljuba
širom naše drage i životom obranjene Herceg Bosne. Hvala Bogu u toj oblasti sam bogat i blagoslovljen.
Tema “isključenje člana Predsjedništva HDZ-a i dvojice visoko pozicioniranih dužnosnika HDZ-a – svi iz Tomislava grada”
Nazvao sam preko stotinu ljudi. To je jedna satnija. Zanimljivo, svi odgovori su bili slični, “bez komentara” izuzev jednog starog političara koji mi kaza:
“doći će ga glave ta Borjana”
Jedan od 100 ima stav i srce da misao iskaže. Možda i drugi misle isto ali … zašto ne govore..šta se dogodilo??? Jel moguće da smo kukavice ili toliko flora pijemo u vodi da smo mirni kao “janje” (flor se koristio u koncetracijskim logorima – u vodi – usput rečeno nitko danas ne postavlja pitanje zašto je flour u vodi )
Uzalud je priča dragi moji, djela govore i plodovi  učinjenih djela, kome se klanjamo Bogu ili bogatstvu (moći)
U ovom slučaju stožerna politička opcija hrvatskog naroda je odabrala sukob i podijeljenost što neminovno vodi u propast.
Logično pitanje koje se nameće “Zašto dragi moji prvaci, zašto niste mislili o narodu a svladali svoj ego?”
Odgovor se sam nameće:
–  jer su egoisti i teže vječnoj poziciji i moći (bogatstvo imaju)
– oko sebe žele poslušnike i rod.
– Izgubili mjeru a Boga zaboravili
Saopćenje /Čović i Krišto održali sastanak povodom formiranja ...
“Plod” koji se iznjedrio u Tomislavovom gradu je razotkrivanje istine.  Istina otvara oči i oslobađa. Istina, sloboda i Božiji zakoni su “trojstvo koje kreira raj na zemlji”.
Bjelodano je kako nas je zavelo lažno predstavljanje. Nismo se uspjeli sačuvati od lucifera, došao je kroz dobru namjeru i lažne strahove od izvanjskog a uništio nas unutarnji lucifer. Izgubili smo slobodu govora, hrabro srce i jasan pogled u stvarnost.
Ali Bog čuva narod svoj. Očistit ćemo se kroz oganj i muke, nije nas strah jer samo istina oslobađa. U Bibliji Bog nam kaže 365 puta “ne boj se”, sloboda je od Boga darovana svakome do te mjere da čovjek može odbaciti Boga.
Koristeći slobodnu volju (od Boga darovanu) čovjek se dobrovoljno svezao u saveze i lance zločastih i sebičnih. Žao mi je svih koji su u strahu jer vjere u Boga nemaju.
Daruj Bože mom narodu mudrost, bistar um, snagu, strah Božiji i ljubav prema bližnjemu. Bože budi volja Tvoja.
Mladen Ljubić-Vajta

Continue Reading