Connect with us

Kultura

Mirko Šarović izabran za predsjednika SDS-a

Mirko Šarović je izabran za predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) na danas održanoj Skupštini ove stranke u Banjaluci.

Šarović je osvojio 205 glasova izaslanika na stranačkoj skupštini, dok je jedini protukandidat Milan Miličević aktualni predsjednik Glavnog odbora stranke i načelnik općine Teslić osvojio 181 glas, pišu Nezavisne novine.

Osim izbora predsjednika, izabran je i novi glavni odbor, a izvršene su i statutarne izmjene kojima je cilj uvođenje izvršnog odbora i funkcije zamjenika predsjednika stranke.

Nakon proglašenja pobjednika Vukota Govedarica, dosadašnji predsjednik stranke, čestitao je obojici kandidata, dok je Šarović zahvalio Govedarici na dosadašnjem vođenju stranke, a Miličevića je pozvao da nastave raditi na profiliranju stranke pred sljedeće  lokalne izbore. Miličević se nakon proglašenja rezultata vidno ljut udaljio iz dvorane, a novinarima nije htio davati izjave.

Podsjećamo, sad već bivši predsjednik SDS-a Vukota Govedarica povukao je kandidaturu za prvog čovjeka ove stranke u korist stranačkog kolege Mirka Šarovića.

Od kandidature za predsjednika stranke je odustao i potpredsjednik SDS-a iz Bijeljine Mićo Mićić, navodeći da time daje konkretan doprinos u postizanju konsenzusa oko jednog kandidata.

Nakon povlačenja Govedarice i Mićića, ostala su dva kandidata za prvog čovjeka SDS-a – član Predsjedništva ove stranke Mirko Šarović i aktualni predsjednik Glavnog odbora stranke Milan Miličević.

Dosadašnji predsjednici SDS-a bili su Radovan Karadžić, Aleksa Buha, Dragan Kalinić, Dragan Čavić, Mladen Bosić i Vukota Govedarica

Continue Reading