Connect with us

Kultura

Ministri SNSD-a iz ureda uklonili grb HBŽ

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić potvrdio je da ima informaciju kako su iz pojedinih ureda županijskih ministara uklonjena službena obilježja te županije.

Dalić je u izjavi za Fenu kazao kako će se to pitanje vrlo brzo riješiti, poručivši kako novi saziv Vlade ne bi trebao u svojim počecima odmah ići u konfrontacije, već se treba baviti ozbiljnim problemima.

Doznaje se kako su tri ministra iz SNSD-a iz svojih ureda uklonili grb Hercegbosanske županije. Navodno je to učinjeno na zahtjev aktualne ministrice pravosuđa i uprave Mirjane Stojsavljević – Petraković koja obilježja smatra neustavnim. Umjesto obilježja Hercegbosanske županije ministrica pravosuđa navodno je stavila znamenje općine Livno.

U vezi cijelog slučaja oglasio je i bivši premijer Vlade Hercegbosanske županije i predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990 Nedjeljko Rimac koji je osudio samovolju pojedinih ministara.

– Koliko mi je poznato, vladajuća koalicija dogovorila je da će ići u ustavne promjene ali dok se iste ne donesu, nema nitko pravo skidati znamenje Hercegbosanske županije, poručio je Rimac.

Prema važećem županijski Ustavu, službeni grb HBŽ-a predstavlja povijesni hrvatski grb u obliku stiliziranog štita, podijeljen vodoravno i okomito u dvadeset pet crvenih i bijelih polja – kvadrata./HMS/

Povezane vijesti Tropolje.info

Continue Reading