Connect with us

Sinovi povijesti

SIMBOL BLAGOSLOVA ZA TRI NARODA

Papa će uslišiti molbu poštara Marina iz Mostara: Pustit će tri bijela goluba u Sarajevu!

Autor: B.Biško

Golubovi predstavljaju mir i ljubav, i neka oni napokon donesu normalan život svim ljudima u ovoj zemlji – rekao je Cvitković

Kao što je već i poznato, papa Franjo doputovat će 6. lipnja u jednodnevnu posjetu glavnom gradu Bosne i Hercegovine, što će sigurno predstavljati veliki događaj za Katoličku crkvu, ali i cjelokupnu bh. javnost. Bit će to treća posjeta jednog od poglavara Rimokatoličke crkve toj zemlji.

Osim protokolarnih susreta sa bh. nadbiskupima, članovima Predsjedništva BiH i predstavnicima drugih vjerskih zajednica, njegovu posjetu obilježit će i jedan zanimljiv događaj. Naime, papa Franjo pozitivno će odgovoriti na molbu jednog bh. poštara, koji je i uzgajivač golubova, prenosi Avaz. Tog 6. lipnja, papa će sa stepenica zgrade Predsjedništva BiH osloboditi tri bijela goluba Marina Cvitkovića, što će predstavljati gestu koji bi trebala simbolizirati njegov blagoslov za tri naroda koji žive u BiH.

Mir i ljubav

Golubovi predstavljaju mir i ljubav, i neka oni napokon donesu normalan život svim ljudima u ovoj zemlji – rekao je Cvitković, piše Fox News. Tijekom 11-satne posjete, papa će u Sarajevu održati misu s ciljem ujedinjenja svih ljudi u državi, koja je tijekom rata prije dva desetljeća pretrpjela strašna razaranja. Nakon što je 39-godišnji poštar čuo za papinu posjetu Sarajevu, odmah je ponudio nekoliko od svojih 30 golubova kako bi na taj način doprinio širenju poruke mira.

Povratak golubova u Mostar

Uzgojem golubova Cvitković, koji živi u okolini Mostara, bavi se još od svoje desete godine. Tijekom obavljanja svog posla – raznošenja pošte, dnevno preputuje više stotina kilometara, ali na put nerijetko ponese i svoje ljubimce. Iako ih tijekom puta redovno pusti na slobodu, njegove ptice redovno se vraćaju u Mostar.

”Uzgoj golubova nije nimalo lak zadatak, za to je potrebno mnogo truda i zalaganja. To zna i moja supruga, koja je ljubomorna na moje golubove”, našalio se Cvitković. Njegova supruga Ana otkrila je kako Marin zna satima stajati i zuriti u nebo.

”Nisam sigurna da li je to ljubav ili opsesija. Mislim da se ipak radi o ljubavi”,-rekla je Ana. Njih dvoje očekuju da će se tri goluba, koje papa oslobodi 6. lipnja u Sarajevu, znati vratiti svom domu u Mostar.

”Sigurno je da će sa sobom donijeti papin blagoslov”, uvjerena je obitelj Cvitković. Međutim, pitanje je što ako se ne budu znali vratiti? ”U tom slučaju, oni će papin blagoslov širiti po cijeloj BiH. Samo neka sa sobom nose ljubav, mir, sreću i jedinstvo ovoj napaćenoj zemlji”, kazali su Ana i Marin.

izvor:Tropolje.info

Continue Reading