Connect with us

Sinovi povijesti

Majka državnog tajnika: “Ponosna sam na sina, raduje me što je cijela Hrvatska uz njega”

“Kao čovjek mladi, kao čovjek Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom”, rekao je bivši državni tajnik Marin Strmota u utorak, dao ostavku i pobrao ovacije građana.


Cijela Hrvatska, osim ministrice Murganić, pozdravila je potez mladog doktora. Ponosna je i njegova nezaposlena majka koja živi u Biogradu na moru.

“Preponosna sam na mog sina, cijela obitelj je ponosna. Sretna sam jer vidim i da je Hrvatska uz njega”, rekla je za 100posto majka Marina Strmote, donedavnog državnog tajnika u Ministarstvu demografije. Dodala je da se s njim još nije uspjela čuti jer je, vjeruje, nakon svega u velikoj gužvi.

Marin Strmota je 32-godišnji demograf, do dolaska u Ministarstvo bio je zaposlenik na Ekonomskog fakultetu, na odsjeku za Demografiju. Član je HDZ-a,  sa suprugom i dvoje djece živi u Zaprešiću. Nema prijavljenu imovinu poput stanova, kuća ili umjetnina. Obitelj mu vozi Golfa staroga 10 godina, a na kredite mjesečno izdvajaju nešto više od 3700 kuna.

Dajući ostavku je kazao:

“Sve je to jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi kao demograf i mladi čovjek smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno i s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire. Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome. “

Strmotin mobitel je ostavke isključen i sva nastojanja novinara da dođu do njega zasad je otklonio.

Megy M. /foto:mspm.hr

Continue Reading