Connect with us

Sinovi povijesti

Čović u Jajcu: Potrebno izgraditi ambijent u kojem se može živjeti

“Pred nama je godina puna iskušenja, ali preko 40 000 članova stranke u ovom trenutku daje nam snagu da preuzmemo odgovornost za svoj narod, za sve dobre ali i loše stvari”, kazao je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sinoć u Jajcu gdje je obilježeno 28 godina od utemeljenja stranke u ovoj općini.

Predsjednik Čović je predvodio brojno izaslanstvo dužnosnika stranke sa svih razina koje je dočekao predsjednik Općinskog odbora i predsjedatelj Općinskog vijeća Ivo Šimunović.

Osvrnuvši se na teške okolnosti u kojima je stranka osnovana, ratna i poratna vremena ovog kraljevskog grada, komplicirane međustranačke odnose u općini, Šimunović je ipak istaknuo zadovoljstvo rezultatom na lokalnim izborima te konačnom implementacijom istih. Kako je kazao, HDZ BiH je ustrajao i izborio se za mjesta koja u ovoj općini, sukladno izbornom rezultatu, predstavnicima hrvatskog naroda pripadaju. “Nastavit ćemo graditi zajedništvo unutar stranke i naroda ovog kraja, na što nas uostalom obvezuju i grobovi naših branitelja koji kao i svaki kamen naše tvrđave svjedoče o velikoj žrtvi kojoj smo se i danas poklonili na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima”, zaključio je Šimunović.

Čestitke svim članovima stranke uputio je i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović podsjetivši na zajednički cilj djelovanja od kojeg se ne smije odustati usprkos svim izazovima koji dolaze.

Pozitivnijoj klimi u ovoj općini za hrvatski narod, kazao je predsjednik Čović u svom obraćanju, svjedoči i činjenica da je akademija održana u zgradi općine upravo gdje Hrvati konačno imaju svoj udio vlasti. “Sve je rezultat rada, i dobre ali i loše stvari, moramo zaliječiti ratne rane i organizirati se kako bi svima poslali poruku da nas još ima, da je ovo i naša domovina i da bez nas nema odlučivanja o njenoj sudbini, kazao je predsjednik Čović te nazočne ukratko upoznao i sa zanimljivim aktualnim političkim trenutkom, pokušajima destabilizacije određenih procesa, napretku na euroatlantskom putu kao i procesu izmjene Izbornog zakona.

“Moramo izgraditi ambijent u kojem se može živjeti i pozabaviti se životnim pitanjima. Nitko to neće učiniti za nas nego mi sami”, zaključio je dr. Čović.

Continue Reading