Connect with us

Nogomet

Ljestvica FIFA-e: Hrvatska i dalje 18. nogometna sila

Hrvatska nogometna reprezentacija je ostala na 18. mjestu na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak, dok prvo mjesto i dalje drži Belgija.

Među prvih deset reprezentacija nema promjena u odnosu na prošli mjesec s obzirom da nisu igrane ni natjecateljske ni prijateljske utakmice. Iza Belgije na drugom mjestu je Argentina, treća je Španjolska, suparnik Hrvatske u skupini  D na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a četvrta je Njemačka.

Napredak od jednog mjesta zabilježila je Turska, koja je suparnik Hrvatske i na Euru u Francuskoj i u kvalifikacijskoj skupini za SP 2018. Turska je sada 20. reprezentacija svijeta. Češka, koja je također u skupini D na Euru u Francuksoj, nalazi se na 25. mjestu, što je napredak od jednog mjesta u odnosu na prošli mjesec.

Od ostalih suparnika Hrvatske iz kvalifikacijske skupine za SP 2018., Island je pao dva mjesta na 38. poziciju, Ukrajina je napredovala dva mjesta i sada je 27., a Finska je nazadovala tri mjesta i sada je na 47. poziciji.

 

M.B. tropolje.info

Continue Reading