Connect with us

Scena

KRIK HRVATSKOG BRANITELJA:

‘E nećeš Ceca pjevati u Zagrebu, ni za 200 tisuća eura!’

Autor: T. P. bpz.ba

“Ta se žena nikada nije ispričala za brojne zločine koje je činio njezin suprug, već je, da stvar bude gora, uvijek podržavala, baÅ¡ kao i danas pok. Arkana, za kojeg se i udala, u prvom redu kao za – ratnog zločinca i (sramnog) heroja Srbije”, ističe Pavković.

S obzirom na to da su s ovih dana pojavile glasine da bi Svetlana Ražnatović, poznatija kao Ceca, ovoga proljeća mogla nastupati u Zagrebu, za ni manje ni više nego 200 000 eura, svoj je glas digao i Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) čiju zabrinutost prenosimo:

“Riječ je o supruzi ratnog zločinca i ubojice Željka Ražnatovića – Arkana, zapovjednika srpskih paravojnih jedinica i velikog kriminalca i ratnog profitera. Međutim, nikada nećemo zaboraviti da je ta ista žena s puškom u ruci na dan okupacije Grada Vukovara šetala tim razrušenim gradom i kao i većina Arkanovih prijatelja i suboraca, pjevala – „Bit će mesa, klat ćemo Hrvate!“.

No, bez obzira što ova srpska folk pevaljka u Hrvatskoj ima iznimno veliki broj obožavatelja, koji su u vrijeme Domovinskoga rata bili na istoj strani kao ona i Arkan, to se naprosto ne smije dogoditi. Nije dostojna da gostuje bilo gdje u Hrvatskoj, a najmanje u Zagrebu, tim više što je često izjavljivala da nikada nije bila u glavnom gradu Hrvatske niti da će ga ikada posjetiti!

U vrijeme Domovinskoga rata zajedno sa Rade Šerbedžijom glumila je i u tv-seriji „Tajna nečiste krvi“, a s ovim dezerterom u duetu snimila je i jednu pjesmu, u kojoj među ostalim sa Šerbedžijom „urliče“: „A ja neću, neću i neću/neću protiv druga svog/ a ja neću, neću i neću/ne mogu protiv naroda mog./

>>> Ceca koja je s puškom u ruci marširala porušenim Vukovarom na proljeće nastupa u Zagrebu?

Ta se žena nikada nije ispričala za brojne zločine koje je činio njezin suprug, već je, da stvar bude gora, uvijek podržavala, baš kao i danas pok. Arkana, za kojeg se i udala, u prvom redu kao za – ratnog zločinca i (sramnog) heroja Srbije.

Vjerujemo da bi na tom koncertu, za kojeg se nadamo da do njega nikada neće doći, kao gost, nastupio i Šerbedžija koji također „neće protiv naroda svog“, a da bi se u gledalištu našli i oni koji su za „sedam kuna“ ljetovali na Brijunima.

Pitali bi također i one koji misle organizirati ovaj četnički dernek, je li bi primjerice jedan Izrael ikada dozvolio da recimo u Jeruzalemu gostuje neki pjevač ili pjevačica koji su obiteljski vezani uz nekog ratnog zločinca, koji je u vrijeme II. svjetskog rata ubijao i protjerivao Židove?

Stoga, kako bilo da bilo, nećeš Ceca pjevati u Zagrebu, jer za to se nismo borili, niti je za to petnaest tisuća Hrvata dalo svoje živote!” ističe ogorčeni Pavković.

Continue Reading