Connect with us

Kultura

KOVAČIĆ U MOSTARU: Subjektivno prikazivanje istine nije vrlina novinarstva

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predstavljena je Udruga studenata novinara PRESS i održana prva godišnjica rada studentskog portala Treći.ba, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Govorili su dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić, pročelnik novinarstva na Sveučilištu Ilija Musa, predsjednica Udruge Monika Ćubela i Siniša Kovačić, predsjednik Hrvatskoga društva novinara.

Dekan Tomić je kaazao kako nastajanje ove udruge predstavlja novu razinu novinarske profesije. Uvjeren je kako Fakultet pruža mnogo mogućnosti studentima novinarstva, jer im omogućava i praksu.

Ilija Musa je govorio o nastanku ove organizacije te o razvijanju studija kroz dugi niz godina. Prikazao je njegov napredak i poboljšavanje.
Teorijsko učenje ne bi imalo stvarnu vrijednost kada ga se ne bi moglo pospješiti praktičnim znanjem, kazao je.

Monika Ćubela je istaknula kako predstavljanje i godišnjica studentskog portala Treći.ba studentima novinarstva predstavlja važan trenutak. -Postanimo novinari, izjavila je Ćubela te time naglasila kolika je snaga studenata koji žele napredovati.

Posljednji je govorio i održao predavanje Siniša Kovačić, jučer predloženi v.d.ravnatelja HRT. Tema je bila Pluralizam u hrvatskim medijima. Objasnio je važnost sasmostalnosti medija. Vjeruje da manipulacija nad medijima i subjektivno prikazivanje istine ne spadaju u vrline novinarstva. -Svaki novinar se mora boriti za objektivizaciju medija i da se čuje više ljudi, izjavio je Kovačić. tropolje.info

Continue Reading