Connect with us

BiH u EU

KOVAČEVIĆ: Napuštanjem sastanka sa PIC-om Dodik pokazao da inzistira na uvažavanju Republike Srpske

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik napuštanjem današnjeg sastanka s izaslanstvom Vijeća za implementaciju mira na dosljedan način je pokazao da inzistira na poštovanju i uvažavanju Republike Srpske, rekao je Srni glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

KOVAČEVIĆ: Napuštanjem sastanka sa PIC-om Dodik pokazao da inzistira na uvažavanju Republike Srpske

“Njegova i poruka nas iz Republike Srpske je sasvim jasna. Tražimo poštovanje Republike Srpske, uvažavanje njenih simbola koji su u skladu s Ustavom i  zakonom i ukoliko ne postoji poštovanje za naše simbole, ne postoji ni poštovanje za Srpsku, a onda nismo ni mi dužni poštovati bilo što drugo u BiH”, rekao je Kovačević.

On je dodao da poruka da je zastava Srpske nepoželjna znači da je Republika Srpska nepoželjna, što znači da neko ne želi Srpsku u BiH.

“Tu poruku veoma dobro razumijemo i u skladu s njom ćemo djelovati”, istakao je Kovačević.

On je napomenuo da je Dodik u Sarajevu ponudio da se radi na jačanju suvereniteta BiH u smislu da se konačno završi mandat visokog predstavnika i da strani suci napuste Ustavni sud BiH, a da predstavnici naroda u BiH počnu samostalno donositi odluke.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je danas sastanak s izaslanstvom Vijeća za implementaciju mira, a kao razlog napuštanja naveo je da nisu ispunjeni osnovni uvjeti za njegovo održavanje, jer na sastanku nije istaknuta zastava Republike Srpske./HMS/

Continue Reading