Connect with us

Magazin

ČOVIĆ: Hrvati su najzaslužniji za napredak BiH ka integraciji u NATO

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dragan Čović obratio se priopćenjem za javnost u kojem želi iskazati zadovoljstvo i pozdraviti odluku saveznika nakon današnjeg ministarskog sastanka NATO-a u Bruxellesu, gdje je potvrđena spremnost i pozvana BiH da dostavi svoj prvi Godišnji državni program – ANP.

ČOVIĆ: Hrvati su najzaslužniji za napredak BiH ka integraciji u NATO

“Koristim ovu prigodu da se iskreno zahvalim NATO saveznicima koji su na ovaj način prepoznali vjerodostojnost i naše napore tijekom proteklih godina u procesu približavanja NATO integracijama, što je u konačnici dovelo do odobravanja i aktiviranja Akcijskog plana za članstvo – MAP”, rekao je Čović.

Ovo je, smatra Čović, nesumnjivo pozitivan integracijski korak za Bosnu i Hercegovinu.

“Hrvatski narod Bosne i Hercegovine, koji je životno zainteresiran za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, preko svojih dužnosnika iz Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora, najviše je doprinio da NATO ocijeni vjerodostojnim naše napore i pozove BiH da dostavi ANP”, naglasio je predsjednik HDZ-a i HNS-a.

Čović je također napomenuo da Hrvatska demokratska zajednica BiH sa svojim partnerima u HNS-u ostaje do kraja privržena daljnjoj suradnji i razvoju odnosa s NATO-om, s konačnim ciljem punopravnog članstva u ovom savezu./HMS/

Continue Reading