Connect with us

Scena

Klub zastupnika HDZBiH-HNS neće prisustvovati izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma

Klub zastupnika HDZBiH-HNS neće prisustvovati izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, sazvanoj za danas u Sarajevu, priopćeno je iz tog kluba.

ZBOG “UDARA NA DRŽAVU” Zastupnici HDZ-HNS neće prisustvovati današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH

– Klub zastunika HDZBiH-HNS, uvažavajući značaj Prijedloga zakona o razvojačenim braniteljima i članova njihovih obitelji i Prijedloga zakona o braniteljskim udrugama od posebnog društvenog značaja, neće sudjelovati na današnjoj 32. izvanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Razlozi za ovakav stav vezani su za grubo kršenje Poslovnika Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Ustava BiH i presude Ustavnog suda BiH usvajanjem zakona o izbornim jedinicama i brojem mandata Parlamenta Federacije BiH od strane bošnjačkih stranaka, a bez hrvatskih zastupnika.

Stavljajući entitet iznad države, entitetski parlament iznad državnog i zakon na entitetskoj razini iznad državnog zakona, bošnjačke stranke su prijedlogom “zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH” izveli udar na državu, ugrozili ustavno-pravni poredak BiH, prekršili Ustav BiH i Daytonski sporazum – kaže se, između ostalog, u priopćenju zastupničkog kluba HDZBiH-HNS.

Današnja izvanredna sjednica Zastupničkog doma trebala je, prema najavi, početi u 10.00 sati, ali se to još nije dogodilo i zasad nema službene informacije o mogućem razlogu prolongiranja niti o novoj satnici.

Continue Reading