Connect with us

Ekonomija

KISELJAK Čović se susreo s mladim gospodarstvenicima

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović nakon svečanosti otvorenja nove lamele u Hrvatskoj bolnici “Dr fra Mato Nikolić” Nova Bila, posjetio je općinu Kiseljak gdje se susreo s općinskim načelnikom Mladenom Mišurićem-Ramljakom, kako je kazao, o modelima i načinima što učinkovitijeg stavljanja viših razina vlasti u funkciju lokalnih zajednica gdje se život ustvari i odvija, javlja Hrvatski Medijski Servis. 

“Što češće budemo dolazili, problema će biti manje” kazao je Čović koji je nakon razgovora s načelnikom, razgovarao i s mladim gospodarstvenicima općine Kiseljak.

“Kiseljak može biti slika općenitog stanja društva, stoga smo prilikom dogovora današnje posjete, s načelnikom došli na ideju da se susretnemo upravo s mladim ljudima. Na sastanku smo čuli problematiku određenih barijera vezanih i za one koji rade u institucijama a koji usporavaju vizije budućnosti ovih tvrtki ali i brojnih drugih. Uz malo, uvjetno rečeno, političke logistike, uvjeren sam kako možemo pojednostaviti te nadasve složene mreže birokracije koja mora biti servis i partner gospodarstvu a ne netko tko će ih usporavati”, kazao je Čović nakon sastanka na kojem su nazočili i predsjednica Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH Lidija Bradara te direktor UIO Miro Džakula.

Načelnik je potvrdio da se ovakvi i slični sastanci održavaju redovito, da je danas ideja bila naglasak staviti upravo na mlade gospodarstvenike koji kako je kazao uvijek imaju podršku Općine u cilju njihova razvoja i opstanka ali i općenito u cilju bolje budućnosti ovog mjesta pa i zemlje. Načelnik je u ovom kontekstu spomenuo političku podršku ali i određene potrebe za poboljšanjem zakonodavnih okvira

Continue Reading