Connect with us

Sinovi povijesti

Kardinal Bozanić izaslanik pape Franje na 300.-toj obljetnici svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić doputovao je u Sinj, gdje će kao posebni izaslanik pape Franje u subotu 15. kolovoza na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije, predvoditi euharistijsko slavlje u povodu proslave 300. godine svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

U Sinju su ga dočekali splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić te kardinalovi pratioci prema Papinu dekretu fra Petar Klapež, gvardijan samostana u Sinju, i don Stipe Ljubas, dekan Cetinskoga dekanata.

Nakon popričesne molitve na večernjoj misi (Gospin Užežin), koju je na Trgu dr. Franje Tuđmana predvodio provincijal splitske franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman, kardinal se pomolio pred slikom Čudotvorne Gospe Sinjske.
Prigodni pozdrav uputio je nadbiskup Barišić, rekavši kako u osobi kardinala Bozanića, ovdašnji vjernici vide dublje značenje jubileja. Vi, kardinale, povezujete ovaj jubilej s našom Domovinom i s Petrovim nasljednikom, kazao je nadbiskup Barišić.

Kardinal Bozanić istaknuo je kako se on danas želi pridružiti tom jubileju kao hodočasnik koji zaziva zajedništvo i blizinu Crkve zagrebačke, te nosi blagoslov iz Stepinčeve katedrale. Stepinac je hodočastio u ovo svetište i sigurno je s nama duhovno prisutan, zagovara nas u potrebama i s Neba nas ljubi nebeskom ljubavi, naglasio je. Bez hodočašća i zajedništva s Marijom, smatra kardinal, ne bismo bili to što jesmo.

Kardinal je iz Zagreba došao u pratnji križevačkoga biskupa Nikole Kekića, vlč. Željka Faltaka i nadbiskupskog tajnika vlč. Marka Vukovića.

U subotu  u 9.30 sati kreće procesija ulicama Sinja, nakon koje će uslijediti svečano euharistijsko slavlje na Trgu dr. Franje Tuđmana, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

 

M.M. tropolje.info

Continue Reading