Connect with us

Ekonomija

Karamarko: Crna dama je nakon moje smjene uletjela u politiku, nije li to sukob interesa?

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na svom je Facebook profilu napisao post u kojem se obraća onima zbog kojih je bio primoran dati ostavku na mjesto premijera i šefa stranke. Pravda je sada, kaže, dostignuta, on je dokazao da je čist, a oni koji su ga svrgnuli sada su ušli u politiku, ističe.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“24. veljače 2021. Upravni sud dokinuo je odluku Povjerenstva za sukob interesa o mom potencijalnom sukobu interesa u slučaju Ina-Mol od 15. lipnja 2016.g. Dakle, ja sam dobio spor i dočekao svoju pravdu (dugo je trajalo). A javnost je dobila pravo na istinu. Svoju “pobjedu” neću koristiti za bilo koji oblik trijumfalizma (iako sam samo čovjek), neću naricati o nasilnom prekidu karijere (iako sam Hdz-u donosio samo pobjede) i spominjati kako su mi okljasštrili CV (jer sam trebao biti to ili to…), neću kukati zbog bijednih napada na svoju obitelj.

Ali ne mogu izbjeći postaviti pitanje zašto ste ovoj zemlji nanijeli financijsku štetu od nekoliko milijardi kuna? Javnost još ne zna što se događa s drugom arbitražom, jesmo li i nju izgubili i ako jesmo, koliko to košta. Naravno, sve će to narod platiti. Koji? Onaj koji živi u zemlji razorenog gospodarstva i nastoji svoju sreću naći negdje izvan Hrvatske. Autori scenarija mog rušenja materijalnih problema nemaju. To je sigurno.

Ambicije, častohleplje, sluganski mentalitet, “sigurnost fotelje”, a ponajviše materijalna nezasitnost (uz neizbježnu izdaju) izvršitelja ovog nečasnog plana rezultirali su mojom ostavkom.

Naravno, i mediji su postavili čarobnu kulisu za ovu predstavu.

I nitko iz tih medija nije postavio pitanje brifiranoj družini u tajicama, kako se osjećaju u ulozi onih koji su oduzeli siromašnima da bi dali bogatima. U Sherwoodskoj šumi se radi obrnuto.

Crna dama je nakon moje smjene s obje noge uletjela u politiku. Ne bi li bilo normalno da nakon odlaska sa svoje “časne” dužnosti nekoliko godina ima zabranu baviti se politikom? Nije li ona u sukobu interesa?

Mogao bih još o koječemu, o suradnicima, o prijetvornosti, o kukavičluku…Duga priča.

Ostaje nam naša stvarnost, Hrvatska ovakva kakva jest i nada da možda (ipak) braniteljske žrtve nisu bile uzaludne”, stoji u Karamarkovoj objavi.

Continue Reading