Connect with us

Magazin

KAKO TO NISMO PRIJE ZNALI

RAZLOG ĆE VAS FRAPIRATI: Saznajte zašto morate prosipati sol oko kuće

Autor: A.P.ÄŒetvrtak, 25. Kolovoz 2016. u 11:13

Sol nije samo glavni sastojak u kuhinji. Jeste li znali kako vam može pomoći u svakodnevnom životu?

Sol može spriječiti širenje mrava – Mravi su prisutni na vratima, prozorima i skladišnim ormarima. Želite li ih ukloniti, naravno? Sol je rješenje. Pospite malu količinu soli na područjima gdje ulaze mravi. A u kućanstvu ćete smanjiti razinu vlage.

Sol je odlična kao prirodni materijal za poliranje srebra, bakra i bronce – Svaki predmet u domaćinstvu zahtijeva čišćenje. Isto se događa s mjedenim /bakrenim ili srebrnim ukrasima. Ako su neobrađeni izgubit će svoju boju. Koristite sol kako bi izbjegli ovaj problem. Učinkovita i jednostavna, mješavina soli i jabučnog octa odlična je za ove probleme. Jednostavno zaprljanu površinu obrišite  kako bi se očistila prljavština.

Prirodno sredstvo za čišćenje kuće i automobilskih prozora – Pomiješajte dvije žlice soli s mlakom vodom. Očistite prozore s ovom mješavinom i eliminirajte različite mrlje na njemu. Nakon ovoga vaš prozor će zadobiti prirodan izgled, a posljedice će trajati duži period. Također, s istom mješavinom možete očistiti automobilska stakla.

Blistajući sudoper– Napravite smjesu od soli i tople vode i koristiti ju na taj način da ćete ju postaviti izravno na sudoper. To će začepiti i smanjiti težak miris zahvaljujući soli.

Pomladite kožu – Ako želite pomladiti  kožu to možete učiniti s kupkom sa soli. Pomiješajte sol s lavandinim ili maslinovim uljem. Smjesom se namažite po tijelu, nakon toga pustite da odstoji nekoliko minuta. Isperite smjesu mlakom vodom kako biste uklonili prljavštinu. Vaša koža će se pomladiti zbog soli.

Vratite boju svojih zavjesa i tepiha – Ukoliko želite da vam tepisi i zavjese izgledaju kao da su novi – upotrijebite sol. Naime, napravite mješavinu koja se uvelike temelji na soli. A nakon samo jednog pranja uslijedit će zadivljujući rezultati. Uzmite krpu i ostavite ju u koncentriranoj slanoj vodi. Navedena mješavina može ukloniti čak i mrlje koje deterdženti nisu u stanju ukloniti.

Zubni tretman – Imate problema sa zubobolje ili imate rane u ustima? Sol u toploj vodi može biti od velike pomoći. Staviti malo soli u vodu i sačekajte dok se sol otopi. Isperite usta s tim, a rezultati će biti odličan.

Sol za izbjeljivanje zubi i usta zdravstvu – Za izbjeljivanje zuba koristite smjesu sode bikarbone i soli. Naime, potrebno je uzeti jednake dijelove sode bikarbone i soli. Ova mješavina se može koristiti u bilo koje doba dana i vaši zubi će dobiti natrag svoj prirodni sjaj.

Izvor tropolje.info

Continue Reading