Connect with us

Magazin

JOZO MIKULIĆ: Glazba i odnosi s javnošću su jednostavno neodvojivi, želim otvoriti nakladničku kuću

Jozo Mikulić, mladi glazbenik i student odnosa s javnošću, Foto: Facebook

Jozo Mikulić mladi je glazbenik, kantautor i student treće godine Studija odnosa s javnošću na Sveučilištu u Mostaru. Svojom prvom kantautorskom pjesmom kaže da nije „mimosvit“, samo je takav rođen. Vođen svojom zvijezdom uspješno gradi glazbenu karijeru pri čemu se znatno oslanja i na odnose s javnošću.

Piše: Barbara Damjanović, Hrvatski Medijski Servis

„Glazbom sam se počeo baviti već s 14 godina kada mi je otac prvi put kupio gitaru koju sam gotovo pa iz dosade počeo polako svirati. Već u prvim koracima u glazbi uvidio sam da me ne ispunjava pjevati pjesme drugih pjevača, što me je još više motiviralo da krenem pisati vlastite izvedbe i baviti se glazbenom produkcijom“, kazao je Mikulić.

Svaka pjesma ima svoju publiku

Za svaku pjesmu koju napiše, mladi glazbenik vjeruje da mora imati svoju publiku, cilj i razlog nastanka što povezuje i s temeljnim pravilima odnosa s javnošću.

„Što sam više pisao, sve sam više napredovao u glazbi što me je dovelo i do objavljivanje svojevrsne autobiografije i prve kantautorske pjesme „Mimosvit“ po kojoj sam postao posebno poznat široj javnosti“, govori Mikulić.

Kako kaže, „Mimosvit“ je nastao iz čiste želje da stvori nešto svoje pri čemu je posebno nastojao postaviti uzor djeci iz okoline i dokazati kako je moguće uspjeti čak iako dolaze iz manje sredine. Posebno uživa u radu s ljudima, u razgovoru i upoznavanju novih ljudi i tumači da sve što radi, radi s ciljem da se oduži zajednici kojoj pripada.

Jozo Mikulić: Želim biti dio glazbenog puta brojnih glazbenika u Hercegovini, Foto: Facebook

„Nije sve išlo tako glatko. Pri završetku srednje škole upisao sam se na Građevinski fakultet koji sam već pri prvoj godini studiranja napustio. Nastavio sam raditi na različitim radnim mjestima, no cijelo vrijeme zarađujući za bavljenje glazbom. Uskoro uviđam da je Studij odnosa s javnošću savršena platforma koja će mi uz teorijska i praktična znanja pomoći u daljnjem profiliranju u glazbi te donosim odluku za upisom“, priča Mikulić.

Otvaranje nakladničku kuće

Njegova želja je bila naučiti kako se što bolje nositi sa svojim javnostima u glazbi pri čemu mu studij znatno pomaže to uspješno i postići.

„U mojoj glavi, glazba i odnosi s javnošću su jednostavno neodvojivi. Studij mi je otvorio nove vidike uz pomoć kojih sam znatno napredovao u glazbi. Moj rad u glazbi oslanja se na komunikaciju i svaku pjesmu koju stvorim, stvorim s ciljem slanja određene poruke u čemu mi studiranje znatno olakšava“, kazao je Mikulić.

„Kvaliteta, kvantiteta u kontinuitetu“, misao je koja ga je vodila do uspjeha na profesionalnom putu i u osobnom životu.

„Uvidio sam da kvalitetnu glazbu moram stvarati u određenoj količini i vremenskom periodu kako bi ostvario svoje ciljeve“, objašnjava Mikulić.

Mladi glazbenik tako je okupio svoj bend, završio tečaj glazbene produkcije i kako kaže uživa kako stvari trenutno funkcioniraju. Planira upisati i diplomski studij i nastaviti se cijeloga života baviti odnosima s javnošću i glazbom usporedno.

„Želim nastaviti pisati, svirati, skladati, a nadam se nekada u budućnosti otvoriti i vlastitu nakladničku kuću i tako biti dio glazbenog puta brojnih glazbenika u Hercegovini pa i šire“, poručio je Mikulić./HMS/

Continue Reading