Connect with us

Kultura

Izborni Zaključak ” Doktore Kordiću” Mostar čeka Bitka (demoktatska) Svih Bitaka

Izbori su prošli, narod je rekao svoje. Političari će (valjda) izvući pouke, svatko za sebe ili zajednički, stranački. Neki kao da nisu svjesni da u politici ne postoji kategorija neprijatelja; psotoje partneri ili trenutni protivnici. Takvi pojedinci zasigurno nisu sretni zbog izljeva mržnje koju su, sluteći valjda vlastiti poraz, preplavljeni frustracijama i kompleksima iz dosadašnjih izbora, upućivali pojedincima, ali i cijelim listama. Zato je dobro ohladiti glave, smiriti strasti i vidjeti što tko može konkretno učiniti za svoj kraj, bilo kao vladajući, bilo kao kvalitetna oporba.
Čestitam svim izabranim načelnicima, vijećnicama i vijećnicima, pozivajući ih na zajednički nastup na izborima u Gradu Mostaru. Kao što su drugima starteški važne općine u Federaciji Travnik i Novi Travnik, Stolac i Mostar… tako je i nama Hrvatima u BiH, demokratska “bitka svih bitaka” – pobjeda na izborima u gradu Mostaru.
Kao što sam nastojao pratiti i podržavati baš SVE kandidate u svim općinama gdje žive Hrvati Središnje Bosne, ohrabrujući parlamentarizam unutar hrvatskog biračkog korpusa ispod Kupreških vrata i Ivan planine, tako ću od danas svim srcem i svim snagama podupirati kandidate HDZ-a u Mostaru. Jer, drugog puta nema! Luksuz potpune demokratizacije i opuštenog parlamentarizma nažalost si ne možemo dopustiti prije nego riješimo hrvatsko nacionalno pitanje u BiH, u kojemu je pravedan i pravičan izborni zakon bitno, ali ne i jedino neriješeno pitanje.
Analitički Tim bpz.ba  Ivan Baćak

Continue Reading