Connect with us

Sinovi povijesti

IZBORNA ŠUTNJA…….Do pobjede s Draganom Čovićem-i HDZ- BIH” U” HNS”

IZBORNA ŠUTNJA……. Razmisliš i shvatiš istinu kako u oporbi sjede politički samci….svaki pametan i odgovoran čovjek će dobro razmisliti dan uoči izbora.. Veoma važna odluka se donosi, u vremenu predizborne šutnje…KOME DATI GLAS u nedjelju na lokalnim izborima ???
Preporuka svima – svoje razmišljanje podijelite makar sa članovima obitelji. kako bi u Svetu Nedjelju učinili svoju dužnost. Mnogi imamo svoj običaj kako glasujemo, velika većina Hrvata ide na Svetu Misu a zatim na glasovanje.
Ovaj put je sve drugačije, kampanja, glasovanje, propisi a i odgovornost birača.  Sukladno epidemiološkim propisima, obvezne su maske i  razmak  između ljudi.
Razmišljam  i zaključih kako je u ovoj kampanji sve prošlo tiho i nepoznato. Ranije bi u svako selo dolazili predsjednici političkih stranaka i mnogo se razgovaralo i razmjenjivalo razmišljanje. Danas su predsjednici  političkih stranki koje  nude promjenu i nove šanse za narod (ili za sebe) nepoznati ljudima. Politički samci. Zašto???  Pa nema posjeta, i nema komunikacije sa biračima, nove tehnologije ovladale (mobitel, facebook, TV).  Također su nečujne  stranke članice HNS izuzev HDZ-a.  To je ogromna šteta za biračko tijelo. Nije mi jasno kakva su im razmišljanja, hrvatski narod želi aktivne različite političke opcije u zajedništvu sa istim ciljem. To je nedopustivo,   ne mogu drugačije zaključiti nego da su ušli u HNS radi koristi ili ciljano  napravili  nemjerljivu  štetu. Pada mi na um diverzija ( kao članovi Biračkog odbora koji odustaju dan prije Izbora) – “iznutra se ubija”  ili “ne tone brod radi vode izvana, nego radi vode iznutra”
A ove marginalne koje nisu u  korpusu HNS-a, zovu se hrvatske a sve čine protiv Hrvata, to su politički janjičari. koji gaze svoj korijen i svoj narod radi  sitnih interesa.
Hrvatsko političko i biračko tijelo je zrelo, prepoznalo je mnoge grijehe “svoje stožerne opcije” osudilo  ih, ali je svjesno u kojim uvjetima živimo, i tko je sposoban i zna zastupatiu  hrvatski interes. Svjesni da moramo razlikovati vrijednosti šume u odnosu na  stablo. HDZ je  stablo od 30 godina,  ima  snažan korijen i  najorganiziraniji je politička stranka.  ( novu mladicu je moguće u svakom trenutku svladati).
Upravo radi snage i kvalitete se stalne mete medija. Dragi moji, mora vam  biti jasno zašto HDZ I HNS kao institucije napadaju Bošnjaci “iz svih oružja” /medija kako je najavio politički janjičar Sejdo…?
Zato što je  najorganiziranija i najsnažnija politička snaga u BIH.
Predsjednik Čović je  “teren uzorao” i svaka mu čast na energiji, znanju i smirenosti. Zašto napadaju iz  “svih oružja”/medija”..?
Potezi očajnika, jer ih uvijek iznenadi inteligencijom i strateškim potezima, deset koraka ispred.  Izgradio je instituciju, organizaciju, sa ovlaštenjima i odgovrnostima, županijskih,  gradskih, općinskih organizacija na čelu sa predsjednicima i izvršnim tijelima koji upravljaju, usvajaju odluke i dijele odgovornosti,svojih razina. Mnogo je snažno tako organizirano političko tijelo koje 30 godina raste i nije lako srušiti.ga.  Pa ako se i dogodi grijeh bahatih pojedinaca, to nije cijela stranka. Sve će se riješiti unutar kuće i “gnjio plod”  eliminirati.
Zato narode moj  subota je dan šutnje, sjedi sa svojim ukućanima i dobro razmisli, nije bilo lako, pravda je nedostižna, ali svi u tom pravcu stremimo. razmisli, kakva je pravda da je neko dao život kako bi mogli glasovati u slobodi, a netko to pravo gazi i poništava. Neka vam to bude misao vodilja u nedjelju 15.11.
Nikada u svijetu nije bilo pitanje Hrvata u BIH na tako visokoj Europskoj i Svjetskoj razini podignuto kao danas. Taj posao se mora završiti, a da bi se završio  HDZ i HNS trebaju imati povjerenje i legitimitet svoga naroda od najniže do najviše razine. Jednakopravnost tri naroda u BiH je temelj Deytona i BiH. Hrvatski narodni sabor je okvir u kojem trebamo riješavati sve svoje unutarnje, grijehe i nevolje. Veoma mu je važna uloga i zato svu energiju trebamo usmjeriti u osnaživanje HNS-a.  Politički samci se nikad više ne smiju dogoditi, a izdajnici trebaju odgovarati.
2020/2021 godina je značajna za prebrojavanje hrvatskog političkog korpusa, svaki glas je važan, zato svi iziđite i glasujte za HNS/HDZ BiH jer ima snagu, organizaciju, i zna kako treba  u svijetu nastupati,
 ( globalne sile su u pregovorima i rješenjima)
ANALITIČKI TIM BPZ.BA VODITELJ TIMA @ MLADEN LJUBIĆ-VAJTA

Continue Reading