Connect with us

Sinovi povijesti

Izborni Komentar ” Kad “dobro” pročitaš pa ponovi i sjeti se “Povjesti”…….

Spasenje je u žrtvovanju
Izborni komentar…. povijest potvrđuje kako je vjera u Boga i žrtva sačuvala hrvatski narod u najtežim uvjetima
Da mi je dočekati nedjelju jutro  kada krenem na Svetu Misu  u sedam sati, nakon toga i  građansku dužnost da izvršim, a dugo smo čekali, dugo,dugo.  Mirno i bez opterećenja, čiste savjesti i zdrava razuma., osviješćen i  veoma svjestan “šta se iza brda valja” Radi se o “spasenskim” događajima u kojima nema kalkulacije, kao što nije imao kalkulacije  Prvak koji je prvi pošao ispred svojih sljedbenika i žrtvovao se za njihovo spasenje. Programe čitam, kako bih  tražio odgovornost za neizvršeno. Svjestan, izvanrednih uvjeta  i “specijalnog” rata olovkom, razmišljam o zdravorazumskoj žrtvi koja se budi u spasenkim (najtežim) vremenima. Znakovi vremena potvrđuju da jesmo u njima: uništenje ljudskog dostojanstva, identiteta, intregiteta, različitosti muškarca i žene, prava na život.
Lokalni demokratski izbori u 2020 godini  su  popis stanovništva. Snaga je u zajedništvu, a mnogo je zla protiv zajedništva hrvatskog korpusa. Vjerujem kako će svi prepoznati  koliko nam je potrebna mudrost predaka koji su znali sačuvati ime, tradiciju, vjeru i oduprijeti se sili zla, koja je privlačna samo za kratko.  Danak plaćaju naraštaji koji ne znaju ni tko su, ni šta su,  ni gdje pripadaju.
Volja svjetskih moćnika vješto upravlja.Iskustvo nam kaže kako složna braća kuću grade a ne složna razgrađuju. Hrvatsko biračko tijelo je ograničeno Izbornim zakonom, te je prisiljeno slobodu biranja i izbora izvršiti u okviru HNS-a. U pitanju je opstojnost hrvatskog naroda, jednog od tri naroda koji su u Dejtonu sklopili Sporazum o miru i unijeli sve svoje vrijednosti u buduću državu.
Svjesni  mnogih nepravilnosti i  sramota hrvatskog političkog korpusa,  grijeh osuđujemo. Također, svjesni većeg zla izdignimo se iznad međusobnog obračuna grijeha,  skupimo snage, svijesni situacije i iziđimo na izbore, dajmo glas instituciji koja je uspjela otvoriti pitanje opstojnosti, a i postaviti za temu svjetskih moćnika.  Pokažimo snagu i pošaljimo poruku kako smo najsnažniji kad je najteže. A svoje obračune ćemo završiti u svojoj kući.  Mudro sačuvajmo  opstojnost, odabirom najsnažnije i najorganiziranije  političke opcije u hrvatskom korpusu.
U potpunoj svijesti kao pripadnik prvih dragovoljaca, jasno i glasno dajem  glas HDZu i pozivam sve svoje prijatelje da učine isto u nedjelju 15.11.2020. u svojim gradovima i općinama.
A zatim započinje kampanja za lokalne izbore u Mostaru, (20.12.2020)  Sve snage podredimo imenima sa liste koji su u timu nositelja liste i  budućeg  Gradonačelnika doktora Maria Kordića
Mladen Ljubić Vajta

Continue Reading