Connect with us

Sinovi povijesti

ISPRED OLTARA: Drago Prgomet objavio fotografiju s generalom Gotovinom

Drago Prgomet, kandidat Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika Zagreba, na facebook profilu objavi o je  fotografiju a generalom Antom Gotovinom. Fotografija je snimljena  u Crkvi sv. Mati slobode, neposredno pred početak mise za poginule pripadnike Prvog hrvatskog gardijskog zdruga

Tijekom Domovinskog rata 71 pripadnik Zdruga je poginuo, dvojca se vode kao nestali, a 286 je ranjeno. Smatraju se najelitnijom postrojbom Hrvatske vojske

Zajedno u ratu, zajedno u miru! Hvala i prijatelju generalu Anti Gotovini. — na lokaciji Sveta Mati Slobode, napisao je Prgomet uz fotografiju.

Drago Prgomet

Prije 16 h

Zajedno u ratu, zajedno u miru! Hvala i prijatelju generalu Anti Gotovini.

Na misi za poginule pripadnike Zdruga bila je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović s počasnom bojnom, ministar branitelja Tomo Medved, Davor Božinović, šef kabineta premijera Andreja Plenkovića, brojni generali, saborski zastupnici i drugi gosti.

Postavljanju spomenika u vojarni na Tuškancu i misi za poginule suborce Gotovina je došao iz Zadra, a nakon mise na zagrebačkom Jarunu brojni gosti željeli su fotografiju s generalom.

Bio sam u Crkvi sv. Mati slobode. Brojni su se željeli slikati s Gotovinom. Poglavito nakon što je Predsjednica otišla s Jaruna. Napravio sam oko 70 fotografija gostiju s Gotovinom, uz obećanje generalu da nisu za objavu nego za privatnu uspomenu ljudima koji u privatnom arhivu žele imati snimku s Gotovinom.

Prgomet je ipak svoju objavio i pokušava iskoristiti u izbornoj kampanju. Upitno je hoće li mu  pomoći. Ne zbog generala Gotovine, njega Hrvatska obožava, nego zbog činjenice da se misa za poginule i slučajni susret koriste u izborne svrhe.

274
1
29

Continue Reading