Connect with us

Scena

Iskazan interes za zajedničkim nastupom na lokalnim izborima

Danas je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održana 8. sjednica Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a).

Na jednoj od točaka dnevnog reda govorilo se o pripremama za lokalne izbore i suradnji stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora, te o mogućem zajedničkom nastupu. Na održanoj sjednici bilo je raznih prijedloga oko nastupa. Nazočni predstavnici stranaka iskazali su interes za zajedničkim nastupom na lokalnim izborima, posebno u onim područjima odnosno općinama u kojima je ugrožena pozicija hrvatskog naroda.

Zaključeno je kako će stranke unutar HNS-a zajedničkim kompromisom uz međusobno uvažavanje i partnerstvo, doći do konačnog cilja, odnosno zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima. Nakon rasprave također je zaključeno kako će se Predsjedništvo HNS-a dodatno aktivirati u narednom razdoblju, te iznaći način oko dogovora i nastupa svih stranaka posebno u područjima s mješovitim stanovništvom, gdje bi odvojeni nastup stranaka zasigurno doveo do teških posljedica na ukupnu političku poziciju Hrvata.

U idućim danima vodit će se intenzivni razgovori stranačkih predsjednika, kako bi se usuglasili sami detalji zajedničkog nastupa, priopćeno je iz ureda za informiranje HNS-a.

TAGOVItropolje.info

Continue Reading