Connect with us

Ekonomija

IMENOVANA NOVA VLADA HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

Zastupnici u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije potvrdili su danas sastav nove Vlade HNŽ-a, na čelu s predsjednicom Marijom Buhač. Novi ministar financija je Adil Šuta, ministar unutarnjih poslova Marijo Marić, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave Goran Karanović, ministar gospodarstva Zanin Vejzović, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Milenko Bevanda, ministar graditeljstva i prostornog uređenja Bekir Isaković, ministar prometa i veza Ivo Bevanda, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Adnan Velagić, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša Emil Balavac, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mario Jurica te ministar za pitanja branitelja Đuro Prkačin.

Čestitavši novoimenovanoj Vladi i zaželjevši joj uspjeh u radu, predsjednik Vlade na odlasku dr. sc. Nevenko Herceg ujedno se zahvalio svojim ministrima i suradnicima na više od osam godina zajedničkoga rada koji je ocijenio zahtjevnim, ali i uspješnim.

– U puna dva mandata predano smo odradili vrlo zahtjevan posao i držim kako smo profesionalno i dostojno odgovorili postavljenoj zadaći. Odgovorno i domaćinski smo skrbili za županijske financije i ostavljamo Proračun u daleko boljem stanju od onog u kakvom smo ga zatekli. Ostavljamo stabilnu Županiju, punu riznicu i stanje proračunskog suficita, s razvijenom razvojnom dimenzijom, na što sam osobito ponosan. Zbog svega ovoga, smatram kako će kolege koji dolaze moći ispratiti obveze i traženja proračunskih korisnika, kao i onih koji se sufinanciraju iz Proračuna i naših izvanproračunskih fondova – poručio je ovom prigodom dr. Herceg.

U privitku objavljujemo cjelokupan audio zapis izlaganja novoimenovane predsjednice Vlade HNŽ-a Marije Buhač u kojemu je govorila o planovima i smjernicama rada te predstavila novoimenovane ministre po resorima:

Continue Reading