Connect with us

Kultura

HMS objavljuje imena zastupnika izabranih u Zastupnički dom Parlamentarna BiH

Najnoviji podaci Središnjeg izbornog povjerenstva koje je obradilo 97 posto glasova za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH daju nam naslutiti koje ćemo zastupnike gledati u klupama najvišeg predstavničkog zakonodavnog tijela u Bosni i Hercegovini. Popis 42 parlamentarca Zastupničkog doma PS BiH donosi Hrvatski Medijski Servis.

HMS objavljuje imena zastupnika izabranih u Zastupnički dom Parlamentarna BiH

Prema podacima SIP-a 15 stranaka prešlo je izborni prag koji iznosi 3%. Dakle, 9 stranaka iz FBiH i 6 stranaka iz RS. Iz FBiH parlamentarni su SDA, SDP, HDZ BiH, DF-GS, SBB, NS, NB, PDA i A-SDA, a iz RS-a SNSD, SDS, PDP, DNS, SP i SDA. Uvažavajući do sada obrađene podatke SIP-a sa sigurnošću se može tvrditi da će u zastupničkim klupama PS-a BiH  donosimo popis zastupnika u Zastupničkom domu PS BiH.

SDA ima najviše zastupnika, njih devet (8 FBiH, 1 RS). Direktne mandate osvojili su Denis Zvizdić, Šemsudin Mehmedović, Nermin Mandra, Šemsudin Dedić, Edin Mušić, Safet Softić i Amir Fazlić. Kompenzacijske mandate s liste SDA dobit će Adil Osmanović i Halid Genjac te jedan zastupnik iz RS-a.

Koalicija HDZ-a BiH i stranaka HNS-a osvojila je pet mandata, a zastupnici u PS BiH bit će Predrag Kožul, Bariša Čolak, Nikola Lovrinović, Borjana Krišto i Mijo Matanović što HDZ HNS čini jedini hrvatski politički blok koji ima izabrane zastupnike u najvišem zakonodavno i predstavničkom tijelu vlasti.

SDP BiH također će imati pet zastupnika u PS BiH, to su Saša Magazinović, Zukan Helez, Enver Bijedić, Nermin Nikšić i Nada Mladina.

DF imat će tri zastupnika, a to su  Dženan Đonlagić, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš.

SBB je na ovim izborima podbacio tako da će u zastupničkim klupama PS BIH imati dva zastupnika. To su Damir Arnaut i Edita Đapo.

Našu stranku zastupat će Predrag Kojović i Mirjana Marinković-Lepić.

A-SDA, Jasmin Emrić, PDA, Mirsad Kukić i NB, Fuad Kasumović imat će po jednog zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH.

U RS-u najveću potporu dobio je SNSD, pet mandata. To su Nebojša Radmanović, Vojin Mitrović, Dragan Bogdanić, Staša Košarac i Lazar Prodanović.

SDS predstavljat će pet zastupnika, to su Dragan Mektić, Obren Petrović, Mirko Šarović i Aleksandra Pandurević.

Ispred PDP u Zastupničkom domu PS BiH sjedit će Branislav Borenović i Mira Pekić.

SP, Jakov Galić, i DNS, Dragutin Rodić imat će po jednog zastupnika u PS BiH.

Naravno, ovaj popis ne mora biti konačan jer je vrlo izvjesno da će neki od izabranih zastupnika dužnost obnašati u izvršnoj vlasti./

Continue Reading