Connect with us

Sinovi povijesti

Heroj Hercegovine general Zlatan Mijo Jelić sa svojim Širokobriježanima u Vukovaru

Nikada duža Kolona sjećanja u Vukovaru kao ove godine. U jednom trenutku zatvorio se krug od oko pet kilometara između onih koji su i išli prema Memorijalnom groblju i onih koji su se već pomolili i poklonili svim nevinim vukovarskim žrtvama. U koloni je bilo preko 100000 ljudi, svih dobnih uzrasta, starijih, mladih pa i djece najmlađe dobi.Heroj Hercegovine general Zlatan Mijo Jelić sa svojim Širokobriježanima u Vukovaru

Hrvatska je u petak bila u Vukovaru došla se pokloniti svim nevinim žrtvama. Osim iz Hrvatske jako puno je hodočasnika bilo iz BiH, od Neuma do Posavine. Svi su oni imali samo jedan cilj, doći i pomoliti se za žrtve i pokazati Vukovaru da su uz njega bili prije 25 godina kao i danas.

U ovoj veličanstvenoj i dostojanstvenoj koloni bili su i Širokobriježani koji redovito sa ostalim sunarodnjacima odaju počast žrtvi Grada heroja. U Vukovaru im se pridružio i general Zlatan Mijo Jelić, heroj Hercegovine koji danas mora trpjeti progon od strane onih koji montiraju optužnice protiv hrvatskog naroda, piše ABCportal.info. Isto tako kako Širokobriježani i Hercegovci nikad neće zaboraviti Vukovar, ne bi smjeli zaboraviti ni generala Jelića koji je u najtežim trenucima za Hrvate u BiH bio na čelu postrojba koje su iznijele rat na svojim leđima, donijele pobjedu nad neprijateljem i slobodu za hrvatski narod. Na žalost ta sloboda još uvijek nije potpuna i nije po mjeri hrvatskog naroda.

TAGOVI

Continue Reading