Connect with us

Scena

BEŠLIĆ: Spomenik braniteljima pred Kosačom završit ćemo do travnja

Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima Mostara, pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane, ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače trebao bi biti dovršen do travnja sljedeće godine. Plan je da spomenik ispred Kosače bude gotov do 25. obljetnice osnutka HVO-a.

,,Imamo nekih tehničkih problema, no nadamo se da ćemo ih razriješiti i da će uistinu to tako biti˝, izjavio je za Treci.ba gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić.

Spomenik je autorsko djelo kipara Slavomira Drinkovića, poznatog  kao autora spomen-obilježja s likom golubice postavljenih po cijeloj Hrvatskoj i nadgrobnog spomenika obitelji Tuđman. Iako se ispred Kosače nalazi već petnaest godina, i dalje nije u punoj funkciji. Spomenik je presječen križem, a na bočnim stranama prikazana su stradanja Hrvata u prošlosti, dok bi iz temelja spomenika trebala izbijati voda.

„U sklopu spomenika neće postojati odvojena fontana, ali u samom njemu javit će se igra vode i svjetlosti. Iz toga razloga, ne može se to nazvati tipičnom fontanom, premda će sadržavati njene neke elemente“, rekao je gradonačelnik Bešlić.

Svaku važnu obljetnicu hrvatski političari obilježe polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred ovim spomenikom. Gradonačelnik se nada pozitivnim reakcijama građana po završetku ovoga projekta.

,,Stvarni efekt će biti kada se sve završi. Vjerujem da će biti na zadovoljstvo građana, što je i glavni cilj˝, izjavio je gradonačelnik Bešlić te je dodao kako ni sam nije siguran kako će sve izgledati uživo jer se sve promatra na projektnoj dokumentaciji.

Continue Reading