Connect with us

Kultura

Gradonačelnik Širokog Brijega priredio prijam za dobitnike rektorove nagrade

Gradonačelnik Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić priredili su prijam za dobitnike rektorove nagrade. Od 25 dobitnika rektorove nagrade Sveučilišta u Mostaru osam ih je iz Širokog Brijega.

„Široki Brijeg je još jednom pokazao da osim gospodarskog, kulturnog, športskog posjeduje ogromni intelektualni kapacitet. To vi dokazujete svojim uspjesima na čemu vam čestitam i pozivam vas da se uključite u izgradnju našeg grada, županije, ali i cijele društvene zajednice. Pozivam vas da se uključite i u politiku, jer sam siguran da i na taj način možete puno doprinijeti“, rekao je između ostalog gradonačelnik Miro Kraljević u svom obraćanju dobitnicima rektorove nagrade pritom im uručivši prigodne simbolične nagrade.

„Osobno za mene ova nagrada znači jako puno, tim više što je domaće okruženje bilo na samoj dodjeli tj. ogroman broj studenata iz Širokog Brijega što je potvrda cijelom gradu, našim osnovnim školama, pa srednjim školama i na samom kraju i fakultetu. Želio bih da nas bar 90% ostane pri gradu, mislim u smislu da ne idemo za Njemačku i slično“, rekao je Marko Galić jedan od dobitnika rektorove nagrade.

„Naravno da mi rektorova nagrada znači puno jer je konkurencija bila iznimno jaka. To je u stvari bilo priznanje za moj uspjeh, a i nešto čemu sam ja težila pogotovo što sam i na ovaj način pridonijela na ponos svom gradu“, rekla je Jelena Skoko jedna od dobitnica rektorove nagrade.

Rektorovu nagradu za izniman uspjeh u studiranju dobili su Marija Banožić studentica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, 2. godine diplomskog studija prehrambenog inženjerstva s prosjekom ocjena 5.0, Marko Galić student Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, 2. godine diplomskog studija matematike i fizike s prosjekom ocjena 5.0, Marko Grbešić student Fakulteta strojarstva i računarstva, 3. godine preddiplomskog studija Strojarstva s prosjekom ocjena 4.7, Ivana Skoko studentica Pravnog fakulteta, 5. godine integriranog studija prava s prosjekom ocjena 5.0 i Jelena Skoko studentica Medicinskog fakulteta, 6. godine s prosjekom ocjena 4.7. Rektorovu nagradu za znanstveni rad dobila je Anamarija Ljubić studentica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta, 2. godine diplomskog studija prehrambenog inženjerstva, a rektorovu nagradu za promicanje Sveučilišta dobili su Martin Mikulić i Ante Hrkać u FSR RACING TEAMU.

TAGOVI tropolje.info

Continue Reading