Connect with us

Priopćenja

GRABAR KITAROVIĆ I STIER: Odgovornost Hrvatske prema Hrvatima u BiH prioritet

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je dopredsjednika hrvatske vlade i ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ivu Stiera s kojim je razgovarala o prioritetima hrvatske vanjske politike i budućoj suradnji, priopćio je ured hrvatske predsjednice.

Grabar-Kitarović je Stiera upoznala sa svojim strateškim smjernicama vanjske politike, koje proizlaze iz njezinih ustavnih ovlasti.

“Poseban naglasak stavljen je na odgovornost Hrvatske prema Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini te je kao jedan od prioriteta hrvatske vanjske politike istaknut europski put Bosne i Hercegovine”, stoji u priopćenju.

“Izgradnja diplomatsko-konzularne mreže koja će se i dalje razvijati na načelima profesionalnosti te biti krajnje odgovorna u zaštiti i promicanju interesa naše države i državljana među osobitim je političkim prioritetima u narednom razdoblju”, naglašeno je na sastanku, prenosi Hina.

Grabar-Kitarović i Stier su razgovarali i o formuliranju hrvatskih vanjskopolitičkih stajališta te izradi nove Strategije nacionalne sigurnosti kojom bi se obuhvatili svi rastući geopolitički izazovi.

“Obostrano je zaključeno kako nova strategija vanjske i europske politike mora biti i sastavnim dijelom strategije domovinske i nacionalne sigurnosti”, navode iz Ureda predsjednice RH tropolje.info

Continue Reading