Connect with us

Ekonomija

DODIK: Komšić ide privatno u Bruxelles, Republika Srpska će biti samostalna

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić privatno ide u Bruxelles na večerašnji sastanak predstavnika EU s liderima Zapadnog Balkana jer o ovom pozivu nije obavijestio članove Predsjedništva BiH.

Dodik je za Televiziju “Prva” istakao da je on u takvim prilikama, dok je bio na čelu Predsjedništva, uvijek sazivao sjednicu Predsjedništva da bi se s članovima dogovorio o stavovima koje će iznositi, a Komšić sada nije sazvao sjednicu Predsjedništva.

“On ide tamo privatno, iznosi tamo privatne stavove. On podvaljuje, a oni iz Europe to prihvaćaju. Pozvao sam veleposlanike EU i rekao da je to neprihvatljivo i da je to privatni aranžman Komšića”, rekao je Dodik.

On je istaknuo da međunarodna zajednica to dozvoljava i srpskim predstavnicima kaže da to moraju poštovati.

Dodik je napomenuo da su, dok je bio predsjedavajući, u Bruxelles išla sva trojica članova Predsjedništva BiH.

“Komšić ide tamo da bi skup iskoristio da ispriča samo svoju priču. To je opća podvala i to radi međunarodna zajednica”, rekao je Dodik.

Lideri zemalja zapadnog Balkana sastat će se večeras neformalno s predsjednikom Europskog vijeća Charlsom Michelom i predsjednicom Europske komisije Ursuluom von der Leyen u Bruxellesu u okviru priprema za summit EU-zapadni Balkan u Zagrebu u svibnju ove godine.

U izjavi za Tv Prva Dodik je rekao da će Republika Srpska, u desetljećima koje dolaze, biti samostalna i da će se naći “neki oblik državnog ujedinjenja sa Srbijom”.

Dodik je ponovio da su svi Srbi jedan narod./Srna

Continue Reading