Connect with us

Kultura

Čović za sutra sazvao sjednicu Kolegija Doma naroda PS BiH

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović za sutra (četvrtak) je sazvao 8. sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH.

Predviđeno je razmatranje Inicijative Kolegija Zastupničkog doma za sazivanje sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo bi se naći i određivanje nadležnih komisija za razmatranje prijedloga zakona, izaslaničkih inicijativa, izvješća, informacija koje su dostavljene Domu naroda.

Za sutra je zakazan i nastavak 2. sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj bi, između ostalog, trebao biti razmatran dopis predsjednika Ustavnog suda BiH; kao i dopis šefa Misije OSCE-a u BiH u vezi s formiranjem Interresorne radne skupine za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o financiranju političkih stranaka.

Trebala bi biti razmatrana i izmjena Zaključka o imenovanju predstavnika Parlamentarne skupštine BiH u Radnu skupinu za praćenje stanja i aktivnosti u vezi s mogućom izgradnjom odlagališta nuklearnog otpada na lokaciji Trgovska gora, općina Dvor, Republika Hrvatska.

Continue Reading