Connect with us

Regija

Čović: Podnijet ćemo tužbu protiv nalogodavaca i ubojica Joze Leutara

Na mostarskom groblju Masline jutros je obilježena 16. godišnjica smrti Joze Leutara, bivšeg zamjenika ministra unutarnjih poslova FBiH.

Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) predvođeno predsjednikom HNS-a i HDZ-a BiH te članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem položilo je vijence i zapalilo svijeće na grobu pokojnog Leutara. Također, vijenac su položili i predstavnici MUP-a HNŽ.

Čović je jutros na groblju Masline kazao kako sustav koji se “bavi sam sobom nije u stanju riješiti ovako užasan zločin”.

– Kad ubijete doministra unutarnjih poslova FBiH poruka je jasna, ali pošto mi često isto govorimo da sustav ništa ne radi ovih dana, budite uvjereni, prvi ja a onda sa mnom i svi dužnosnici koje predstavlja Hrvatski narodni sabor podnijet će tužbu protiv onih koji zataškavaju ovaj zločin i onih koji su taj zločin naredili i koji su ga učinili i zatražit ćemo da se istraga iznova ubrza na najvišoj razini BiH, jer ovo više nema smisla – poručio je Čović.

Leutarov sin Ivica Leutar zahvalio se svim političarima koji obitelji daju podršku u otkrivanju nalogodavaca i ubojica njegovog oca.

– Kako je i sam rekao bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić stvarno se nešto pokrenulo u zadnje dvije godine i evo već se osjeti panika u nekim sudovima, pa čak i nekim MUP-ovima jer pokušavaju preusmjeravati predmet i svašta nešta raditi. Znači nešto se pokrenulo – kazao je Ivica Leutar.

 

M.J.

Continue Reading