Connect with us

Kultura

ČOVIĆ: Ne zanima me potpisivanje sporazuma ´reda radi´, Michela ću jako dobro informirati o Hrvatima u BiH

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH medijima se obratio predsjednik stranke Dragan Čović koji je govorio o dolasku predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela.

Michel u BiH dolazi danas te će se sastati s Predsjedništvom BiH u Sarajevu. Sutra ujutro će s političkim liderima razgovarati u zgradi Izaslanstva EU, a zatim odlazi u Mostar.

Čović je kazao i kako Michela ne bi bilo u BiH da nije bilo Plenkovića odgovarajući na pitanje o tome treba li HNS zauzeti stranu između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića, prenosi Dnevnik.ba.

“Mislim da je korisno da je predsjednik Vlade Republike Hrvatske svojim angažiranjem uspio osigurati da Michel bude na našem prostoru. Uvažavam i cijenim i sve što radi predsjednik Hrvatske”,rekao je.

Zatim je iznio teme o kojima će razgovarati s Michelom.

“Za mene je primarna provedba sporazuma iz Mostara. Još jednom ću ga upoznati sa sporazumom koji smo potpisali prije dvije godine u pratnji predstavnika međunarodne zajednice”, rekao je Čović.

Govoreći o novom dokumentu koji se spominje da će biti na stolu i koji se odnosi na dogovor o nastavku pregovora nakon izbora, Čović je rekao da mu “potpisivanje reda radi” više ne treba, referirajući se na sporazum iz Mostara.

“Ne mogu od Michela ništa očekivati, ali ga mogu jako dobro informirati o Hrvatima u BiH”, kazao je Čović.

Jedna od tema sastanka bit će i financiranje Općih izbora, a Čović poručuje kako će Michelu objasniti da ne HDZ BiH blokira izdvajanje novca.

“Naravno da ću imati jako puno komentara zbog svega što se događalo ovih dana, kao dopunu pritiska jednog dijela sarajevskih i medija i političara koje prati i dio međunarodne zajednice, u djelu kako osigurati nelegitimni novac i slično. Vrlo jasno ću ukazati da je to nedopustivo. Ukazat ću i na to da su oni koji rade to danas zadnjih godinu ili tri četiri mjeseca radili pritisak na one koji su donosili proračun”, rekao je Čović.

Kazao je kako ga posebno brine pritisak koji prave Šefik Džaferović i Bisera Turković kroz državne institucije u svijetu.

Continue Reading