Connect with us

Politics

Čović sudjelovao na sastanku sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Soli

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je u Tuzli održao radni sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Soli, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Iz HDZ-a BiH priopćeno je da je Danijel Nikolić, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH Soli, prezentirao stranačke aktivnosti a u raspravu su se uključili i predsjednici Općinskih i Gradskih organizacija te je razgovarano o procesu priprema za izlazak na predstojeće izbore i funkcioniranja HDZ BiH u Tuzlanskoj županiji.

Predsjednici organizacija HDZ BiH izvijestili su Čovića o, kako je dodano, aktualnim političkim i društvenim događanjima istaknuvši da postoji značajan potencijal za još jači razvoj gospodarstva i podizanja životnog standarda u najmnogoljudnijoj županiji.

“Na sastanku je istaknuto kako su dužnosnici HDZ BiH, kroz Vladu FBiH i Vijeće ministara predlagali i podržali projekte i izdvajanje sredstava za Tuzlansku županiju inzistirajući na razvojnim procesima. Zbog toga je važan jedinstven stav političkih aktera od razine općina i gradova, županije, federacije, države na ubrzanom rješavanje projekata u oblasti putne deblokade Tuzlanske županije, jačanja gospodarstva i industrije, zdravstva, zaštite okoliša i drugih oblasti”, navedeno je u priopćenju za javnost poslanom nakon sastanka.

Također, tijekom sastanka istaknuta je potpora političkim procesima koje vodi Hrvatski narodni sabor BiH na osiguranju legitimiteta kroz izmjene Izbornog zakona i dosljednu primjenu Ustava.

“Kako se vrlo brzo odustane od Ustava dokaz je i imenovanje neustavne Vlade TŽ koja je bila formirana nakon izbora 2018. godine bez predstavnika hrvatskog naroda, istaknuli su dužnosnici HDZ-a BiH u Tuzli. Nažalost takav politički narativ i odnos proteže se kroz sve strukture u gradskim i županijskim upravama, javnim poduzećima i drugim tijelima vlasti i na takve loše pokazatelje Županijski odbor Soli je više puta upozoravao. Takvi odnosi i politički potezi na bilo kojem dijelu Bosne i Hercegovine nisu dobri i zbog toga je itekako potrebno jače zajedništvo i iskreniji odnos ključnih političkih aktera kako bi BiH nastavila svoj europski put kao jedan od ključnih faktora stabilnosti i ostanka u našoj domovini, istaknuto je na održanom sastanku”, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Čović je podržao aktivnosti koje dužnosnici HDZ-a BiH provode na području Tuzlanske županije./HMS/

Continue Reading