Connect with us

Kultura

Čović kardinalu Puljiću uputio čestitku za Uskrs

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je čestitku uzoritom kardinalu Vinku Puljiću u prigodi blagdana Uskrsa. Čestitku prenosimo u cjelosti: Čović kardinalu Puljiću uputio čestitku za Uskrs
“Uzoriti gospodine kardinale, blagdan Kristova uskrsnuća dragocjen je putokaz i svjetlo ovozemaljskog života koje
pobjeđuje svako beznađe. Vjera u Krista i njegovo uskrsnuće naša je najveća snaga i utjeha u susret svim kušnjama i poteškoćama. Duboko vjerujem kako se jedino osnaženi vjerom i nadom u bolje sutra koje nam donosi slavlje uskrsnuća Kristova, možemo približiti spoznaji najdubljeg smisla Spasiteljeva nauka o ljubavi, žrtvi i životu.
Uskrs je blagdan nade i života, bliskosti, povjerenja i topline koji u nama potiče optimizam, osjećaj želje za mirom, tolerancijom, suradnjom i dijalogom. Jedino vođeni obećanjem uskrsnuća Kristovog možemo pronaći utočište, sigurnost i mir, prevladati sve kušnje te potaknuti božjim blagoslovom zajedno graditi budućnost naše zajednice i domovine na dobrobit svih njezinih naroda.
Neka nas ovo vrijeme uskrsne priprave još više približi Bogu i bližnjem, ohrabri u uzajamnom poštivanju, bliskosti i povjerenju, kako bi proživjeli ovozemaljski život u vjeri nadahnuti kršćanskim i ljudskim vrednotama.
U svečanom ozračju blagdana najveće kršćanske Istine, Vama osobno, biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs. U tom duhu neka i VaÅ¡e poslanje ostane u službi svakog vjernika i svih ljudi dobre volje u naÅ¡oj domovini. Sretan i blagoslovljen Uskrs!”

Continue Reading