Connect with us

Sinovi povijesti

ČOVIĆ: Izborni zakon oko Mostara moramo usuglasiti na sjednici parlamenta 27.travnja

U zgradi Predsjedništva BiH održan je sastanak izaslanstva HDZ-a i SDA, na kojem se razgovaralo o aktualnim političkim pitanjima. Lider HDZ-a je nakon sastanka izjavio kako je najviše govora bilo oko izbornog zakona Mostara.

“Dotaknuli smo se problema oko izbornog zakona Mostara, ali prije svega o načelima zajedničkog rada. Objektivna procjena je bila da imamo jedan zastoj u radu, a to se vidjelo jučer na sjednici Parlamenta, kao i na odlukama koje donosimo u posljednje vrijeme. Malo duže smo razgovarali s predstavnicima SDA i usluglasili smo se da ne smijemo više praviti zastoje u donošenju odluka, bez obzira na što se one odnose. Od nas se očekuje da smo spremni donositi ozbiljne odluke. Moramo nastojati zajednički ući u Parlament s rješenjima izbornog zakona, samo ukoliko smo partneri”, izjavio je Dragan Čović.

Prema njegovom mišljenju, prijedlog za Mostar sa strane HDZ-a je vrlo jasan i poznat.

“Mislimo da zakon oko Mostara možemo usuglašavati s partnerima, ali da za to nema vremena od pet mjeseci. To treba učiniti na sljedećoj sjednici Parlamenta, zakazanoj za 27. travnja”, zaključio je lider HDZ-a, piše Klix.ba.

Iz ove stranke sastanku su, između ostalih, nazočili Jelka Miličević i Marinko Čavara. Iz SDA razgovorima su nazočili Amir Zukić, Šefik Džaferović i Fadil Novalić bpz.ba

Continue Reading