Connect with us

Uncategorized

ČOVIĆ: Izborni zakon je dio reformskih procesa i kao takav dio sporazuma s partnerima

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Dragan Čović stigao je u Žepče, gdje su planirani sastanci s predsjednicima općinskih i županijskog odbora HDZ-a Zeničko-dobojske županije o izbornim rezultatima i postizbornim koalicijama u ovoj županiji.

Čović je kazao da su u Zeničko-dobojska županiji s tri zastupnika napravili dobar rezultat te da vjeruje da će biti dio vlasti, ali ne po svaku cijenu.

“Danas ćemo razgovarati o uspostavi vlasti na višim razinama, ali i poziciji Hrvata u ovoj županiji i njihovoj uključenosti u više razine”, kazao je Čović.

Naglasio je da je uvjet koalicije s “Osmorkom” da tu nema Demokratske fronte (DF), ali i to da je u njihovom programu, koji će biti dio sporazuma s partnerima i izmjena Izbornog zakona, prenosi BHRT.

 

Foto: BHRT

 

“Nema uvjetovanja nikome, a naš jedini uvjet je da DF ne bude dio koalicije iz poznatih razloga. Paket programskih načela je jasno predočio i Euroatlantski proces, a ključna stvar za njega je reforma Izbornog zakona. Reforme su bitne za kandidatski status”, dodao je Čović.

Lider HDZ-a BiH kazao je da će u subotu, 19. studenog, biti održan sastanak s izaslanstvom SNSD-a u Mostaru./HMS/

Continue Reading