Connect with us

Kultura

Buhač: Ovaj simpozij unaprjeđuje ovu granu medicine, na korist pacijenata i cijele društvene zajednice

VL
Autor

Fena

17.11.2023.
u 16:41

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač danas je u Hotelu Mostar otvorila 12. Međunarodni simpozij o novostima u gastroenterologiji na kojemu će, kroz tri dana predavanja, biti predstavljene aktualnosti iz gastroenterologije eminentnih stručnjaka iz okruženja i svijeta.

– Kako zbog mojega kolege, ministra dr. Milenka Bevande, tako i zbog svih vas liječnika i drugih kolega iz sustava zdravstva, iznimno me raduje vidjeti razinu do koje je ovaj događaj izrastao – kazala je predsjednica Buhač, dodavši kako danas već govorimo o tradicionalnomu susretu gastroenterologa u Mostaru koji okuplja međunarodno priznate stručnjake, znanstvenike iz nekoliko zemalja okruženja i svijeta. Naglasila je kako je riječ o susretu koji omogućuje razmjenu i nadgradnju ideja i iskustava, susretu koji unaprjeđuje ovu granu medicine, na korist pacijenata i cijele društvene zajednice.

 

fastly:52_1700237273_3

– Imajući to u vidu, ne treba čuditi što je Vlada HNŽ-a i ove godine stala uz ovaj događaj, kao visoki pokrovitelj. Zato i ističem kako sam i počašćena i radosna što sam s vama i što mi je ukazana čast svečano proglasiti ovaj trodnevni skup otvorenim. Uz iskrene čestitke organizatorima i zahvalu svim sudionicima, želim vam da se u našoj županiji osjećate ugodno i dobrodošlo. Želim vam plodonosan i konstruktivan rad i, ono što i jest konačan cilj, konkretne rezultate koje će ovaj simpozij u konačnici iznijeti – zaključila je Buhač.

(f)

Simpozij se održava od 17. do 19. studenoga, u zajedničkoj organizaciji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, Asocijacije gastroenterologa i hepatologa BiH i Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru, a Organizacijskim odborom predsjeda dr. sc. Milenko Bevanda.

Continue Reading