Connect with us

Sinovi povijesti

Branitelji umalo odbili sudjelovati na paradi za Oluju zbog odbijenice HVO-u

Vojni mimohod za 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcije Oluja koji će u Zagrebu 4. kolovoza okupiti oko 3000 pripadnika vojske i policije uključit će i pripadnike HVO-a.

Kako piše sutrašnje izdanje Večernjeg lista, a prenosi portal direktno.hr predstavnici branitelja na sastanku s delegacijom MORH-a prošlog tjedna iznijeli su prijedlog da u mimohodu sudjeluju pripadnici ratnih postrojbi koje su sudjelovale u Oluji, no navodno je zapelo kada su spomenuti pripadnici HVO-a.

Kako tvrdi jedan od sudionika sastanka, iz Ministarstva su ponudili da HVO prisustvuje mimohodu, ali bez oznaka svoje postrojbe, na što branitelji nikako nisu htjeli pristati. To ih je toliko razočaralo da se razmišljalo da ratne postrojbe izostanu s mimohoda.

Predsjednik Zbora gardijskih postrojba Dražimir Jukić ipak je potvrdio da je iz MORH-a stigla potvrda da će u mimohodu sudjelovati i pripadnici HVO-a.

“Na vojnom mimohodu sudjelovat će i HVO, no tijekom spomenutog sastanka ministar Kotromanović bio je službeno u Bruxellesu pa se čekalo da nakon povratka odobri zahjtev branitelja, što je i učinio”, potvrdila je Večernjem Ana Bulić, glasnogovornica Ministarstva obrane tropolje.info

Continue Reading